Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Ja siatki (1x2*długie ucha na górze, 1x 1*ucho długie, 1*ucho krótkie) zamontowałem odpowiednio za zaczepy tylnej kanapy i krótki haczyk po prawej stronie (z lewej zasłaniało latarkę), tą na podłogę wrzuciłem do zestawu naprawczego bo tylko przeszkadzała.
- Andrew1962
- Samochód: Skoda Karoq Style 1.5
Jak w temacie, Karoq Style 1.5 150KM zamówiona przed miesiącem a przybliźony czas oczekiwania to ok. 4 miesięcy
Trzeba cierpliwym być 
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Podobnie zamawialiśmy i podobne bajki usłyszałem. Teraz, jak śledzę ten wątek to myślę, że 6msc to dość optymistyczny termin. Chyba, że jednak ma znaczenie u którego dealera albo kto zamawia :E W sumie nie udało się ustalić jakie są kryteria ustawiania kolejki...Andrew1962 pisze: ↑03 lis 2018, 3:31 Jak w temacie, Karoq Style 1.5 150KM zamówiona przed miesiącem a przybliźony czas oczekiwania to ok. 4 miesięcyTrzeba cierpliwym być
![]()
- Andrew1962
Mam nadzieję, że przyspieszą z homologacją silników bo podobno to jest główny problem. A tak swoją drogą mogłem mieć prawie taki sam jak skonfigurowałem od ręki bo się ktoś u nas rozmyślił i stał świeży na placu ale... ale drugiej połowie kolor nie przypadł do gustu
Ostatnio zmieniony 05 lis 2018, 3:04 przez Andrew1962, łącznie zmieniany 1 raz.
Karoq Style 1,5TSI z DSG i mnóstwem dodatków zamówiony 23 stycznia 2018 do odbioru za 3 dni, czyli po 288 dniach cierpliwego czekania. Opóźniaczem była tapicerka Alcantara. W MY2019 zamieniona na Suedię. W końcu uszyli!
- Andrew1962
Dziś rozmawiałem z dealerem i podobno produkcja przyspieszyła. Problemem są auta dodatkowo skonfigurowane z wieloma dodatkowymi pakietami
Im prościej tym szybciej podobno?! Wg nich termin nie powinien przekroczyć 5 miesięcy co mi odpowiada
Oby....
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Ciekawe jakie pakiety sprawiają problemy. Na pewno wiemy, że szklany dach i tapicerka inna niż standardowa.
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
W Pazdzierniku zarejestrowano w Polsce 177 Skód Karoq na osoby fizyczneAndrew1962 pisze: ↑06 lis 2018, 18:19 Dziś rozmawiałem z dealerem i podobno produkcja przyspieszyła. Problemem są auta dodatkowo skonfigurowane z wieloma dodatkowymi pakietamiIm prościej tym szybciej podobno?! Wg nich termin nie powinien przekroczyć 5 miesięcy co mi odpowiada
Oby....
https://www.samar.pl/__/3/3.a/100918/TO ... cale=pl_PL
Klęska urodzaju na Skody spowodowała tak duży boom na auta tej marki, że Skoda planuje wybudować nową fabrykę w Turcji lub w Bułgarii
https://www.samar.pl/__/3/3.a/100875/3. ... cale=pl_PL
Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.
Kiedy było złożone zamówienie?Weronika pisze: ↑10 lis 2018, 20:32 Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Ja złożyłam we wrześniu i też brak jakichkolwiek informacji o terminie realizacji.
To jest wyraźna ignorancja klienta.
W momencie składania zamówienia powinniśmy znać orientacyjny termin realizacji - przynajmniej z dokładnością do jednego miesiąca. Gdybym wiedziała, że samochód otrzymam za 44 tygodnie to poszła bym do konkurencji, gdzie inaczej traktują klienta.