Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: michjed »

M_Kurak pisze:
Weronika pisze: 10 lis 2018, 20:32 Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.
Kiedy było złożone zamówienie?
Ja złożyłam we wrześniu i też brak jakichkolwiek informacji o terminie realizacji.
To jest wyraźna ignorancja klienta.
W momencie składania zamówienia powinniśmy znać orientacyjny termin realizacji - przynajmniej z dokładnością do jednego miesiąca. Gdybym wiedziała, że samochód otrzymam za 44 tygodnie to poszła bym do konkurencji, gdzie inaczej traktują klienta. :roll:
A wpłaciłaś zaliczkę ? Jeśli nie to idź do konkurencji , diler i tak nie zrezygnuje z twojego zamówienie bo sprzeda na pniu komuś innemu, w tej chwili sprzedaje się wszystko co przyjeżdża wiec na pewno z twoim samochodem nie zostanie Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

Można iść do konkurencji, oczywiście... tylko czy wtedy to będzie to auto, które sobie upatrzyłaś i na które złożyłaś zamówienie? Pewnie nie :( A co traktowania klienta, wg mnie to wina leży po stronie producenta a nie dealerów. Oni nie mają praktycznie żadnego wpływu na to kiedy Twoje/moje zamówienie jest/będzie kierowane do produkcji. :evil: Obym nie żałował za jakieś 4 miesiące tego, że nie wziąłem od ręki stojącej na placu u mojego dealera. Kolor, który się małżonce nie za bardzo spodobał można było przemalować ;)

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

U mnie pójście do konkurencji nie przyspieszyło terminu odbioru auta, ale dało większy rabat :). Wczoraj zmieniłam kolor na szary business ze srebrnego brilliant, który wcześniej wybrałam. Mnie się bardziej srebrny podobał, ale mąż miał wczoraj urodziny, więc pojechałam i zmieniałam na taki jaki on chciał :). Usłyszałam też, że zamówienie zostało przyjęte, ale oczywiście termin pozostaje bez zmian, czyli ok. pół roku.
Dowiedziałam się też, że mają klienta, który z kolei na Superb czeka już ponad 300 dni i jeszcze nie został wyprodukowany. Problemem były szyby plus coś jeszcze i to one opóźniają wszystko. Pozostaje też kwestia homologacji. Okazuje się, że na każdy komponent muszą uzyskać oddzielnie homologację i to też trwa.

Weronika
Samochód: Skoda Karoq 1.5

Post autor: Weronika »

M_Kurak pisze: 11 lis 2018, 8:50
Weronika pisze: 10 lis 2018, 20:32 Pofatygowałam się dzisiaj do dealera.
Niestety rozkłada ręce. Pokazał mi dokładnie zamównie. Zostało przyjęte przez centralę. Planowany termin produkcji (przez mój salon) był na 44 tydzień bieżącego roku. Natomiast rubryka z terminem produkcji, który ustala fabryka nadal jest zacieniona na szaro - brak jakiejkolwie informacji. Tyle czekać...to jakiś żart.
Kiedy było złożone zamówienie?
Ja złożyłam we wrześniu i też brak jakichkolwiek informacji o terminie realizacji.
To jest wyraźna ignorancja klienta.
W momencie składania zamówienia powinniśmy znać orientacyjny termin realizacji - przynajmniej z dokładnością do jednego miesiąca. Gdybym wiedziała, że samochód otrzymam za 44 tygodnie to poszła bym do konkurencji, gdzie inaczej traktują klienta. :roll:
zamawiałam 24 maja 2018r. Pisałam nawet formularz reklamacyjny i nic.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2018, 19:47 przez Weronika, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
User karoq
Samochód: Karoq 2.0 Tdi. Dsg. 4x4.style

Post autor: User karoq »

Na Skode pod zamowienie trzeba czekac szczególnie na 1.5 tsi niektórzy czekali od 6 miesięcy nawet do 12 miesięcy ale o tym sprzedajacy informowal przy zamowieniu ,tez jestem oczekujacy w kolejce.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

Składanie reklamacji nic nie da, bo Skoda nie wyrabia się z produkcją i tyle. Można przy odbiorze co najwyżej porozmawiać o dodatkowym rabacie.

ekim
Samochód: Karoq 2.0TDI 190KM 4x4 DSG

Post autor: ekim »

Czy ktoś już zamawiał 2.0TDI 190KM?

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Może zmniejszy się czas oczekiwania na Karoqa !!! Karoq z Niemiec 😂.

https://autokult.pl/32487,roszady-w-fab ... ac-passata

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Leszeq
Samochód: Karoq Style 1.5 TSI DSG

Post autor: Leszeq »

Informacje o niemieckiej fabryce dla Karoqa pojawiały się w maju tego roku. Nowy artykuł, od którego wzięły się te wiadomości w Polskich mediach, nie wspomina o Karoqu.
https://www.handelsblatt.com/unternehme ... 31918.html
To nie jest nic nowego, po prostu przypomnienie wcześniejszej wiadomości.

ODPOWIEDZ