Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
madura1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: madura1 »

Mój zamówiony w lipcu Karoq Style 1.5TSI dzisiaj podobno przyjedzie do salonu :D

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

Zamówiony 17.10 - 1.5 TSI manualna wyznaczony do produkcji 7 tydzień tego roku. Produkcja trwa ok. 2 tyg. do miesiąca. Wszystko zależy od tego ile dodatków ma mieć auto.

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

madura1 pisze: 23 sty 2019, 15:24 Mój zamówiony w lipcu Karoq Style 1.5TSI dzisiaj podobno przyjedzie do salonu :D
- przyjechał? :)

madura1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: madura1 »

No, podobno tak.
Ale zobaczę go dopiero w przyszłym tygodniu

advist
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: advist »

Otrzymałem telefon z salonu, ze moje zamówione auto (zamówiony w październiku karoq 1.5 manual benzyna plus kilka dodatków, który pierwotnie miał być w lutym) będzie prawdopodobnie w marcu. Przynajmniej taka widnieje data w systemie. Dodatkowo, „pocieszająca” informacja od dealera jest to, ze moje zamowienie (spośród pozostałych zamówień w salonie skody w Tarnowie) jest oceniane jako 5+ bo widnieje w systemie, a pozostałe nie.
Śmiać się czy płakać? :/

Awatar użytkownika
M_Kurak
Samochód: Skoda Karoq 1,5

Post autor: M_Kurak »

advist pisze: 25 sty 2019, 22:02 Otrzymałem telefon z salonu, ze moje zamówione auto (zamówiony w październiku karoq 1.5 manual benzyna plus kilka dodatków, który pierwotnie miał być w lutym) będzie prawdopodobnie w marcu. Przynajmniej taka widnieje data w systemie. Dodatkowo, „pocieszająca” informacja od dealera jest to, ze moje zamowienie (spośród pozostałych zamówień w salonie skody w Tarnowie) jest oceniane jako 5+ bo widnieje w systemie, a pozostałe nie.
Wyjaśnij co znaczy ocena 5+
Kiedy taką ocenę otrzymuje zamówienie?

advist
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: advist »

M_Kurak pisze: 25 sty 2019, 22:18
advist pisze: 25 sty 2019, 22:02 Otrzymałem telefon z salonu, ze moje zamówione auto (zamówiony w październiku karoq 1.5 manual benzyna plus kilka dodatków, który pierwotnie miał być w lutym) będzie prawdopodobnie w marcu. Przynajmniej taka widnieje data w systemie. Dodatkowo, „pocieszająca” informacja od dealera jest to, ze moje zamowienie (spośród pozostałych zamówień w salonie skody w Tarnowie) jest oceniane jako 5+ bo widnieje w systemie, a pozostałe nie.
Wyjaśnij co znaczy ocena 5+
Kiedy taką ocenę otrzymuje zamówienie?
Taka ocenę podał sprzedawca. Symbolicznie chciał mi powiedzieć, ze i tak moja sytuacja jest dobra, ponieważ zamowienie widnieje w systemie, a pozostałe nie...
W systemie na bank nie ma ocen.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2019, 22:21 przez advist, łącznie zmieniany 1 raz.

Kraq

Post autor: Kraq »

Nie przesadzaj. Jakoś przezimujesz do wiosny. Ja na swojego manuala czekałem od połowy lutego 2018 do końca czerwca 2018. W moim przypadku termin produkcji pojawił się w systemie po kilku dniach, ale ostatecznie przesunął się o miesiąc.

mike
Samochód: Seat Ateca FR 1.5TSI DSG

Post autor: mike »

U mnie też data się przesunęła z połowy lutego na początek marca. Widać, że większa "paczka" TSI zostanie wtedy wysłana do PL. Sam zamawiałem pod koniec sierpnia wersja 1.5 TSI Style DSG + pakiet Comfort. Zobaczymy czy marzec będzie już datą ostateczną...

nenetom
Samochód: karoq 1,6tdi style

Post autor: nenetom »

Zamawiałem wczoraj Karoq 1,6 TDI Style i czas oczekiwania ok 3-4 miesiące. Oczekiwanie na benzynę 1,5 TSI w tym momencie to ok 8mc wiec już wolałem diesla...

ODPOWIEDZ