Czas oczekiwania na Karoqa
-
BEATA&KRZYSZTOF
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Osobiście wolę, aby był już na wiosnę, bo nie chce mi się zmieniać kół na miesiąc.
DokładnieBEATA&KRZYSZTOF pisze:Osobiście wolę, aby był już na wiosnę, bo nie chce mi się zmieniać kół na miesiąc.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Tak śledzę ten wątek już jakiś czas i co raz bardziej boję się o termin odbioru swojego Karoqa
W połowie grudnia zamówiłem 1.5TSI w manualu.
W systemie w połowie stycznia widniał termin produkcji na 14 tydzień(kwiecień)
Ja zamawiałem w pierwszej połowie grudnia i w systemie dealer otrzymał informację na 12 tydzień. Czy to oznacza że do tego terminu trzeba narzucić jeszcze dłuższy czas?
Mówili mi, że po produkcji to 2tyg do miesiąca do jego przyjazdu i przekazania. To realne terminy czy to co widnieje w systemie to bajka i tak naprawdę nikt nie wie kiedy co i jak?
Mówili mi, że po produkcji to 2tyg do miesiąca do jego przyjazdu i przekazania. To realne terminy czy to co widnieje w systemie to bajka i tak naprawdę nikt nie wie kiedy co i jak?
-
BEATA&KRZYSZTOF
Terminy są odległe, ale jednak ludzie powoli odbierają swoje auta, zatem nadzieja jest
, że wyznaczone terminy zostaną dotrzymane lub niewiele się przesuną. Im więcej auto ma dodatków tym produkcja może trwać dłużej. Sama produkcja to ok. 2 tyg. do miesiąca, a terminy które podają to jest początek produkcji. Potem sprowadzenie do salonu.
Czyli wynika z tego, że teoretycznie należy założyć od tej daty w systemie od 4 do 8 tyg. Na proces produkcji + transport.
Oczywiście zakładając, że nie będzie dodatkowych opóźnień których nie uwidoczniono.
Oczywiście zakładając, że nie będzie dodatkowych opóźnień których nie uwidoczniono.
Samochód na taśmie produkcyjnej od momentu zgrzania pierwszego elementu nadwozia do momentu zjazdu z taśmy przebywa na niej stosunkowo krótki czas - na pewno nie "tydzień". Pozostały czas to sprawy organizacyjne związane z wysyłką, homologacją , itp.... Przyjeżdża do salonu i tam przygotowują samochód do wydania. Tu zazwyczaj się nie śpieszą. Czekamy kolejny tydzień albo więcej. Auto "za zasłoną" jak panna młoda przed ślubem.BEATA&KRZYSZTOF pisze: ↑27 sty 2019, 22:56 Terminy są odległe, ale jednak ludzie powoli odbierają swoje auta, zatem nadzieja jest, że wyznaczone terminy zostaną dotrzymane lub niewiele się przesuną. Im więcej auto ma dodatków tym produkcja może trwać dłużej. Sama produkcja to ok. 2 tyg. do miesiąca, a terminy które podają to jest początek produkcji. Potem sprowadzenie do salonu.
Na koniec "pokój szczęścia", fanfary i radość klienta otrzymującego kluczyki.
Przy dobrych wiatrach trwa to wszystko 6 - 8 miesięcy.
To oczywiste, a na dodatek nikt nie jest w stanie określić zasad i kryteriów decydujących o ustalaniu kolejki wprowadzania zamówień do produkcji. Dla klienta to jest niezrozumiałe i nie do zaakceptowania.Jarek pisze: ↑28 sty 2019, 9:15Ale bardzo wiele czynników ma wpływ na to kiedy, od momentu zamówienia, auto trafi na linię montażową.M_Kurak pisze: ↑28 sty 2019, 9:03Samochód na taśmie produkcyjnej od momentu zgrzania pierwszego elementu nadwozia do momentu zjazdu z taśmy przebywa na niej stosunkowo krótki czas - na pewno nie "tydzień". Pozostały czas to sprawy organizacyjne związane z wysyłką, homologacją , itp.... Przyjeżdża do salonu i tam przygotowują samochód do wydania. Tu zazwyczaj się nie śpieszą. Czekamy kolejny tydzień albo więcej. Auto "za zasłoną" jak panna młoda przed ślubem.BEATA&KRZYSZTOF pisze: ↑27 sty 2019, 22:56 Terminy są odległe, ale jednak ludzie powoli odbierają swoje auta, zatem nadzieja jest, że wyznaczone terminy zostaną dotrzymane lub niewiele się przesuną. Im więcej auto ma dodatków tym produkcja może trwać dłużej. Sama produkcja to ok. 2 tyg. do miesiąca, a terminy które podają to jest początek produkcji. Potem sprowadzenie do salonu.
Na koniec "pokój szczęścia", fanfary i radość klienta otrzymującego kluczyki.
Przy dobrych wiatrach trwa to wszystko 6 - 8 miesięcy.
Inni producenci samochodów z tym nie maja problemu. W krótkim czasie określają termin dostawy i tego się trzymają.
U nich się szanuje zamawiającego.
- User karoq
- Samochód: Karoq 2.0 Tdi. Dsg. 4x4.style
Przy takiej ilosci zamowionych aut inni tez by mieli problem jest bum na skode i tyle
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Karoqa nie produkują tylko w jednej fabryce .Jarek pisze:Inni niekoniecznie mają tylko jedną fabrykę, w której produkują dany model.M_Kurak pisze: ↑28 sty 2019, 11:20To oczywiste, a na dodatek nikt nie jest w stanie określić zasad i kryteriów decydujących o ustalaniu kolejki wprowadzania zamówień do produkcji. Dla klienta to jest niezrozumiałe i nie do zaakceptowania.
Inni producenci samochodów z tym nie maja problemu. W krótkim czasie określają termin dostawy i tego się trzymają.
U nich się szanuje zamawiającego.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG