Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Marcooo »

Witam :)
Dzisiaj zamówiłem mojego Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4 :) Dam znać jak podadzą przewidywany tydzień produkcji :)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

:)

BEATA&KRZYSZTOF

michjed pisze: 28 sty 2019, 16:15Karoqa nie produkują tylko w jednej fabryce.
Model Karoq wytwarzany jest na pewno w fabryce Skody w Kvasinach i gdzie jeszcze?

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

Osnabruck (D), Mlada Boleslav, Kvasiny

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

BEATA&KRZYSZTOF

Już znalazłam artykuł, że od 2018 r. w 3 miejscach. Ciekawe, czy w salonie mają potwierdzenie, gdzie auto będzie produkowane, czy tylko info, o tym na kiedy jest wyznaczony termin produkcji?

Kszeko
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI (manual)

Post autor: Kszeko »

BEATA&KRZYSZTOF pisze: 28 sty 2019, 22:24 Ciekawe, czy w salonie mają potwierdzenie, gdzie auto będzie produkowane, czy tylko info, o tym na kiedy jest wyznaczony termin produkcji?
Jak zamawiałem swojego we Wrocławiu to sprzedawca mówił że będzie z Kvasiny więc chyba mają taką wiedzę.

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

BEATA&KRZYSZTOF pisze: 28 sty 2019, 22:24 Już znalazłam artykuł, że od 2018 r. w 3 miejscach. Ciekawe, czy w salonie mają potwierdzenie, gdzie auto będzie produkowane, czy tylko info, o tym na kiedy jest wyznaczony termin produkcji?
Mi powiedzieli że w Niemczech :) Więc pewnie zależy od tego gdzie dany diler wysyła zamówienia :)

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Marcooo pisze:
BEATA&KRZYSZTOF pisze: 28 sty 2019, 22:24 Już znalazłam artykuł, że od 2018 r. w 3 miejscach. Ciekawe, czy w salonie mają potwierdzenie, gdzie auto będzie produkowane, czy tylko info, o tym na kiedy jest wyznaczony termin produkcji?
Mi powiedzieli że w Niemczech :) Więc pewnie zależy od tego gdzie dany diler wysyła zamówienia :)
To jak w Niemczech to będzie drożej ....będzie lepiej wykonany, hamulce nie będą skrzypiec, wycieraczki nie będą podskakiwać itd. ale za większe pieniążki ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Kszeko pisze: 28 sty 2019, 22:38 Jak zamawiałem swojego we Wrocławiu to sprzedawca mówił że będzie z Kvasiny więc chyba mają taką wiedzę.
Ach ci Nasi znawcy-sprzedawcy :?
BEATA&KRZYSZTOF pisze: 28 sty 2019, 22:24 Już znalazłam artykuł, że od 2018 r. w 3 miejscach.
Niestety to nieprawda ;)

Model Karoq obecnie produkowany jest w Europie w dwóch miejscach Kvasinach i w Mlada Bolesłav ;)

http://www.skoda-auto.pl/news/skoda-akt ... delu-karoq

Natomiast z uwagi na duże zainteresowanie tym modelem była rozważana także jeszcze inna lokalizacja produkcji dla Karoqa.
Brano pod uwagę fabrykę VW w Osnabruck ale zrezygnowano z tego pomysłu.
W necie pojawiały się różne sprzeczne informacje na ten temat,
stąd niektórzy z Was mogą myśleć, że Karoq jest już produkowany także w Niemczech a to niestety nieprawda :?

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/ak ... ec/sqx76ks

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomos ... Id,2578079

Najnowsze doniesienia mówią o tym, że produkcja Karoqa zostanie przeniesiona z Czech do nowej fabryki,
która ma powstać gdzieś w Europie wschodnej ale dopiero w 2023 roku ;)
Cyt...
"Fabryka w Kvasinach wytwarza Skody Superb, Karoq i Kodiaq, oraz Seata Ateca.
Czeska fabryka ma zacząć wytwarzać aktualną generację legendy polskich dróg VW Passata w 2023, więc równocześnie Karoq i Ateca zostaną przerzucone do nowej fabryki.
Na razie wiadomo tylko, że nowa wytwórnia powstanie gdzieś w Europie Wschodniej."

https://www.samar.pl/__/3/3.a/101034/Vo

https://spidersweb.pl/autoblog/volkswag ... odukowany/

Pisano już o tym wcześniej na Naszym forum :)

viewtopic.php?f=14&t=302&p=3598#p3598

TarchoL
Samochód: Skoda Karoq, STYLE 1.5TSI DSG

Post autor: TarchoL »

Ja zamówiłem 10.11.2018 i nadal nie mam dat. Zamówiony 1,5 Style z DSG Widzę, że to bardzo różnie jest z tymi datami, nie wiem czy to zależy od dealera i jego możliwości przebicia... Szczerze to już nie mogę się doczekać.

ODPOWIEDZ