Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Czytając te wszystkie wypowiedzi nie można jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, jak długo czeka się na swój samochód. Nie ma szablonu dotyczącego czasu oczekiwania. W dużej mierze zależy od szczęścia.
Dzisiaj dzwoniłem do innego salonu w większym mieście i dostałem informację od sprzedawcy, że z silnikiem 1,5 TSI musimy poczekać rok na odbiór, gdzie tu logika i jakiś schemat?
Dzisiaj dzwoniłem do innego salonu w większym mieście i dostałem informację od sprzedawcy, że z silnikiem 1,5 TSI musimy poczekać rok na odbiór, gdzie tu logika i jakiś schemat?
Wg mnie to chyba najwięcej do powiedzenia mają limity przyznane na Polskę tego samochodu, są na tyle nieduże, że żeby nie było sytuacji, że limit wyczerpany będzie w 2-3 m-ce i potem nic, dawkowany jest przez cały rok.
Pewnie każdy dealer ma inne przyznane limity, jeden zamawia też konfigurację standardową, jeśli klient przyjdzie przed produkcją to mu zmienią specyfikację i będzie szybko w produkcji, inaczej czekaj, czekaj .....
Pewnie każdy dealer ma inne przyznane limity, jeden zamawia też konfigurację standardową, jeśli klient przyjdzie przed produkcją to mu zmienią specyfikację i będzie szybko w produkcji, inaczej czekaj, czekaj .....
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
-
BEATA&KRZYSZTOF
Mam wrażenie, że nie czekamy na zwykłe auto, a co najmniej na najnowszy model Boeinga.
Po prostu nie znamy uwarunkowań rynków europejskich, gdzie limity są o wiele większe bo i auta są droższe.
Jakby spadło zainteresowanie tym samochodem, to nagle by się okazało że u nas czeka sie max 3 m-ce.
Ale magii to w tym by nie było. A nasz rynek nie jest priorytetowy, tym bardziej, że jest też reeksport do innych krajów, bo w Polsce samochody są jednak ciut tańsze niż na zachodzie.
Jakby spadło zainteresowanie tym samochodem, to nagle by się okazało że u nas czeka sie max 3 m-ce.
Ale magii to w tym by nie było. A nasz rynek nie jest priorytetowy, tym bardziej, że jest też reeksport do innych krajów, bo w Polsce samochody są jednak ciut tańsze niż na zachodzie.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
Zamówiony karoq 1.5 tsi manual z dodatkami w październiku. Tydzień temu poznałem date produkcji, która wyznaczono na 11 tydzien 2019
Jak tu czytam to zamówienia wrześniowe i październikowe (1.5 tsi) się aktualnie produkują. Czekam na wyznaczenie terminu więc, bo też z 10.2018 zamówienie.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
bogus5marcin
- Samochód: Karoq Style 1.6
ja zamówiłem 28.10.2018 do dnia dzisiejszego brak terminu. 1.5 DSG plus asystenci, kierownica sportowa, tapicerka mix. Jednak czytając posty jeżeli termin nie wskoczy na "dniach" to pewnie zrezygnuję. Coraz więcej słyszę że samochody zamawiane w tym samym okresie dostają termin produkcji.
-
batman_xp1
- Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style
Także zauważyłem że teraz schodzą auta z 09/10.2018. Mój jest z połowy listopada i jeszcze nie mam daty produkcji.
Wiem że już pisałem ale nasz zamówiony w sierpniu dokładnie 08.08. - 1.5 TSI w wersji style - planowana produkcja marzec do odbioru może w kwietniu. Faktycznie jak ktoś już wspomniał jakbyśmy złożyli zamówienie na Boinga lub na prom kosmiczny w NASA. K.. ile można czekać...
Witajcie.
Ja zamówiłem swojego 1.5 tsi DSG Style w piątek 22.02.2019.
Planowana data produkcji 22 tydzień 2019r. Odbiór planowany na 20.06
Ciekawe jak to wyjdzie w praniu...
Pozdrawiam.
Ja zamówiłem swojego 1.5 tsi DSG Style w piątek 22.02.2019.
Planowana data produkcji 22 tydzień 2019r. Odbiór planowany na 20.06
Ciekawe jak to wyjdzie w praniu...
Pozdrawiam.