Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Andrew1962 »

BEATA&KRZYSZTOF pisze: 01 mar 2019, 15:24 Mój "pan" z salonu nie odbiera tel. nie odpisuje na e-maile. :) Jak chcę się czegoś dowiedzieć muszę jechać do niego. Też tak macie?
Osobiście gdybym trafił na takich pseudoprofesjonalistów to już dawno bym im podziękował za współpracę! Choć pewnie w Waszym przypadku to teraz już byłoby bez sensu. Z tego co pamiętam to zamawialiście auto mniej więcej w tym samym czasie co ja. Ale mimo wszystko umówiłbym się na rozmowę z właścicielem tego salonu i powiedziałbym co sądzę o ich profesjonaliźmie. No chyba, że to on ma takie podejście?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

Problem w tym, że w kontakcie osobistym pan jest bardzo miły i cierpliwie 3-krotnie dokonał zmian w zamówieniu. Dał nam też wyższy rabat niż w innym salonie, gdzie z kolei kontakt w każdej formie był doskonały. :lol:
Andrew1962 pisze: 02 mar 2019, 7:13Choć pewnie w Waszym przypadku to teraz już byłoby bez sensu. Z tego co pamiętam to zamawialiście auto mniej więcej w tym samym czasie co ja.
- dokładnie tak.

moro88

Post autor: moro88 »

Ja zamówiłem na początku sierpnia 2018, data wyznaczona przez dealera miała być "do końca grudnia" (nie wiedziałem wtedy, że te terminy w ogóle nie są wiążące, więc sprzedałem swój samochód), do dzisiaj nawet nie wyznaczono terminu produkcji. Silnik 1.5 tsi w manualu, style, panoramiczne okno dachowe, podgrzewana przednia szyba. Podobno kolejna partia ma być wyznaczona na początku marca - mnie się już kończy cierpliwość i jeśli nie wyznaczą terminu lada moment to idę po Quashquaia.

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

Ja przezornie swojego nie sprzedałem, więc będę czekać. Nastawiłem się psychicznie, że najpóźniej do czerwca Karoq do mnie zawita.

mike
Samochód: Seat Ateca FR 1.5TSI DSG

Post autor: mike »

U mnie również po raz kolejny przesunęli tydzień, miał być 5 tydzień produkcji, później 11 tydzień produkcji, a obecnie dostałem informację, że będzie to 19-sty tydzień produkcji...

Niestety u mnie cierpliwość się skończyła, w końcu czekam na Skodę a nie Porsche czy Maybach. Poszedłem do salonu Seata i najprawdopodobniej za kilka dni będę jeździł ślicznym Seatem Ateca w wersji FR. I chyba nawet się cieszę, że tak to wyszło...

Awatar użytkownika
Hetman72

Post autor: Hetman72 »

mike pisze: 05 mar 2019, 7:18 Niestety u mnie cierpliwość się skończyła, w końcu czekam na Skodę a nie Porsche czy Maybach. Poszedłem do salonu Seata i najprawdopodobniej za kilka dni będę jeździł ślicznym Seatem Ateca w wersji FR. I chyba nawet się cieszę, że tak to wyszło...
Gratki, zrobiłem to samo, w piątek odbieram ;-)
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały

Mati79
Samochód: toyota

Post autor: Mati79 »

ja zamawiałem auto 16.08.2018 (1.5 TSI DSG Style + varioflex i podgrzewana szyba)... wyprodukowało się 6.02.19 odebrałem 1.03.19 ... też były momenty zwątpienia ale inne zamówione auto (nowy focus kombi)też się przeciągało wiec doczekałem się ;-)

funtchomas
Samochód: VW T-Roc 2.0 TSI 4motion

Post autor: funtchomas »

Hetman72 pisze: 05 mar 2019, 9:47
mike pisze: 05 mar 2019, 7:18 Niestety u mnie cierpliwość się skończyła, w końcu czekam na Skodę a nie Porsche czy Maybach. Poszedłem do salonu Seata i najprawdopodobniej za kilka dni będę jeździł ślicznym Seatem Ateca w wersji FR. I chyba nawet się cieszę, że tak to wyszło...
Gratki, zrobiłem to samo, w piątek odbieram ;-)
No mój Karoq się niestety wyprodukuje więc zastanawiam się też nad Atecą tylko cena jest dużo wyższa ( Seat daje niskie rabaty), chyba, że udało się Tobie uzyskać sensowny rabat?

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

Jutro mam sie dowiedzieć co z moja konf. 1.5 Tsi 4x4 DSG . Produkcja na 13 tydz była wyznaczona. Dam znać czy też wyleciała czy nie.

TarchoL
Samochód: Skoda Karoq, STYLE 1.5TSI DSG

Post autor: TarchoL »

do @mike
Niestety u mnie cierpliwość się skończyła, w końcu czekam na Skodę a nie Porsche czy Maybach. Poszedłem do salonu Seata i najprawdopodobniej za kilka dni będę jeździł ślicznym Seatem Ateca w wersji FR. I chyba nawet się cieszę, że tak to wyszło...

Tak i u mnie chodziła taka myśl, ale cena FR jest wyższa od Karoqa i finansowanie w Seacie jest gorsze z tego co się orientuję. U mnie nadal nie ma daty produkcji do zamówienia z początku listopada

ODPOWIEDZ