Zaliczka podlega zwrotowi.BEATA&KRZYSZTOF pisze:Szkoda. Tyle czekania i teraz nowy wybór. Ciekawe, czy zwrócą nam zaliczkę?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Zaliczka podlega zwrotowi.BEATA&KRZYSZTOF pisze:Szkoda. Tyle czekania i teraz nowy wybór. Ciekawe, czy zwrócą nam zaliczkę?
Informowanie o problemie jest sianiem fermentu, ciekawe podejście.
Taka jest specyfika polskich salonów. Klient wie o samochodzie więcej niż sprzedawca.Hetman72 pisze: ↑07 mar 2019, 8:54Informowanie o problemie jest sianiem fermentu, ciekawe podejście.
Przecież nikt nie mówi, że to nie jest fajny samochód, może trafić się model bez problemów (takie też się zdarzają, nawet dosyć często), sam polecić mogę zakup tego samochodu, ale należny wiedzieć o potencjalnych problemach, bo dla jednych nie ma to znaczenia a dla innych ma to pierwszoplanowe znaczenie i jest krytyczne przy wyborze samochodu / wersji.
Tym bardziej, że w salonach "nic nie wiedzą", a mam pewność że duża część osób tam pracujących to na prawdę nic nie wie. To są sprzedawcy i nie wgłębiają się w to co sprzedają. Tak jak prawie nikt nie wie jaka skrzynia DSG jest w jakim aucie, parodia.
arbal pisze: ↑07 mar 2019, 9:13 Zadzwoniłem właśnie (7.3.2019) do ASO Serwis SEAT w Toruniu.
Pan serwisant doskonale znał problem, nie uciekał od tematu.
Otrzymałem informację, że sytuacja jest doskonale znana i ma zostać poprawione oprogramowanie sterownika silnika.
Mam czekać na oficjalną informację i otrzymam najprawdopodobniej drogą listową wezwanie na akcję serwisową.
Pytanie, czy zmiana softu rozwiąże problem. Gdyby tak było nowy soft już byłby dostępny. Problem jest znany co najmniej od roku. Jeśli to kwestia oprogramowania, to dodatkowym utrudnieniem są kwestie techniczne. Karoq posiada trzy rodzaje oprogramowania (w tym dwie różne normy emisji spalin, dla silników bez GPF i z GPF). Zatem trzeba przygotować trzy różne softy.mans pisze: ↑07 mar 2019, 11:13 Będzie jednak zmiana softu dla 1.5 TSI
https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... &start=110
arbal pisze: ↑07 mar 2019, 9:13 Zadzwoniłem właśnie (7.3.2019) do ASO Serwis SEAT w Toruniu.
Pan serwisant doskonale znał problem, nie uciekał od tematu.
Otrzymałem informację, że sytuacja jest doskonale znana i ma zostać poprawione oprogramowanie sterownika silnika.
Mam czekać na oficjalną informację i otrzymam najprawdopodobniej drogą listową wezwanie na akcję serwisową.
Ale puki co przecieki mówią o oprogramowaniu skąd zatem twoje pytanie o zmiany fizyczne w skrzyni? poza wnioskiem Perdyna nikt tego puki co nie komunikował chyba że czegoś nie doczytałemBEATA&KRZYSZTOF pisze: ↑07 mar 2019, 16:26 A kiedy będzie ta zmiana? Czy te auta co dopiero idą do produkcji będą już miały wprowadzoną tę zmianę?
Z tego wszystkiego rozumiem, że nie tyle jest problem z silnikiem 1,5 TSI, co przede wszystkim ze skrzynią manualną (zbyt długie przełożenia biegów).