O niewypale nie wydają się świadczyć okresy wyczekiwania na Karoqa czy to u nas czy w Europie.Poszukiwałem swojego Karoqa w Czechach i wszędzie było to samo minimum 42 do 44 tygodni oczekiwaniaShadoon pisze: ↑09 mar 2019, 11:46Fajnie, że optymistyczny wpis, bo ostatnio szły tu wypowiedzi w kierunku takim, że można byłoby pomyśleć, że to auto to niewypał Škody.c#Hunter pisze:Sam pisałem o problemach z ruszaniem w Karoq i nie uważam by było to wadą istotną na tyle by rezygnować z auta. Mam manual 1.5TSI i jestem bardzo zadowolony. To naprawdę kwestia nauczyć się auta.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Karoq vs inne auto
Re: Karoq vs inne auto
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
@c#Hunter coś w tym jest o czym piszesz bo jak jezdziłem Karoqiem 1.5 TSI ale z DSG 7 to zauważyłem, że ruszając bardzo delikatnie w trybie D też można było wyeliminować szarpanie przy ruszaniu.
Jednak jak przesiadłem się do słabszego Karoqa i silnika 1.0 TSI z DSG7 można było deptać gaz ile fabryka dała i ruszanie odbywało się bezproblemowo zarówno w trybie D jak i w trybie S
Dlatego nie wnikając w to ,że 1.5 TSI jest bardziej dynamiczny to jednak 1.0 TSI 115KM zrobił na mnie o wiele lepsze wrażenie.
Niestety na rynku polskim Skoda właśnie wycofała ten silnik z Karoqa w konfiguracji z DSG7
Wielka szkoda bo chciałem zakupić taką wersję do miasta dla Żony
a tak pozostaje czekać na VW T-Cross lub Skodę Kamiq
Moim zdaniem wypowiedzi zarówno przeciwników jak i zwolenników 1.5 TSI dają sporo do myślenia ,
że jednak nie wszystko poszło tak jak być powinno w tym silniku
-
funtchomas
- Samochód: VW T-Roc 2.0 TSI 4motion
Mam to samo w Atece, genialny silnik, spalanie nie najniższe ale reszta SUPER
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
-
funtchomas
- Samochód: VW T-Roc 2.0 TSI 4motion
W Atece odjechali z cenami - sporo droższa od Karoq za de facto ten sam samochód ( większy prestiż?
), no i w moim mieście nie ma ASO Seat. Ale uważam, że Ateca jest tak samo świetna jak Karoq
Poza tym, mam 1.8 TSI w Yeti, Karoq 1.5 TSI DSG był chyba nieco wolniejszy. Zobaczymy jak się będzie sprawował T-Roc, bo przyznaję- pierwszy raz w życiu zamówiłem w ciemno, nie przejechałem się nim ani metra 
Mam to samo, Karoqiem jechałem ale Atecą nie, ale fajny samochód.funtchomas pisze: ↑09 mar 2019, 13:00 W Atece odjechali z cenami - sporo droższa od Karoq za de facto ten sam samochód ( większy prestiż?), no i w moim mieście nie ma ASO Seat. Ale uważam, że Ateca jest tak samo świetna jak Karoq
Poza tym, mam 1.8 TSI w Yeti, Karoq 1.5 TSI DSG był chyba nieco wolniejszy. Zobaczymy jak się będzie sprawował T-Roc, bo przyznaję- pierwszy raz w życiu zamówiłem w ciemno, nie przejechałem się nim ani metra
![]()
Ogólnie te samochody są naprawdę OK, no chyba że terminy realizacji są do d..y lub mają jakieś niedoróbki.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Jezdziłem taką wersją T-Roca i ten silnik w tej budzie sprawuje się rewelacyjnie
Pozycja za kierownicą jest niższa niż w Skodzie ale to akurat zaleta a nie wada
Jedyny problem to materiały wykończeniowe bo górna część deski rozdzielczej jest wykonana z twardego plastiku no i miejsca na tylnej kanapie jest mniej niż w Karoqu.
Generalnie auto bardzo fajne, szczególnie na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach
ale cena wersji 2.0 TSI 4Motion 190KM DSG7 niska nie jest
http://cenniki.konfigurator-vw.pl/pdf/R ... ennik-troc
Jak to mówią będzie Pan zadowolony
0-100km/h 6,6s
CX-5 to "odpowiednik" Kodiaq'a, wielkościowo to będzie nowa Mazda CX-30 
Absolutnie nie zgodzę się. Daleko CX-5 do Kodiaqa. Bliżej do Karoqa. Mamy CX-5 w rodzinie.Robik99 pisze:CX-5 to "odpowiednik" Kodiaq'a, wielkościowo to będzie nowa Mazda CX-30
Cx-5 dzieli płytę z Mazdą 3. Mazda Cx-3 jest tak mała, że nie można jej porównać do żadnej Škody. Może Cx-30 będzie porównywalna do Karoqa, ale Cx-5 jest tylko niewiele większa od niego.