Shadoon pisze: ↑09 mar 2019, 14:26
Cx-5 dzieli płytę z Mazdą 3. Mazda Cx-3 jest tak mała, że nie można jej porównać do żadnej Škody. Może Cx-30 będzie porównywalna do Karoqa, ale Cx-5 jest tylko niewiele większa od niego.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Zgadza się
Szczególnie wnętrze Mazdy Cx-5 w porównaniu do Karoqa jest mniejsze i ciasne
Trochę to dziwne bo rozstaw osi Mazdy Cx-5 jest imponujący bo wynosi aż 2700mm
Shadoon pisze: ↑09 mar 2019, 14:26
Cx-5 dzieli płytę z Mazdą 3. Mazda Cx-3 jest tak mała, że nie można jej porównać do żadnej Škody. Może Cx-30 będzie porównywalna do Karoqa, ale Cx-5 jest tylko niewiele większa od niego.
Zgadza się
Szczególnie wnętrze Mazdy Cx-5 w porównaniu do Karoqa jest mniejsze i ciasne
Nie jest mniejsze w Cx-5, ale nie jest takie jak w Kodiaqu. W Cx-3 jest mniejsze.
Jezdziłem Mazdą Cx-5 tego samego dnia co Skodą Karoq i Mazda z przodu była wyraznie ciaśniejsza i miałem w niej mniej miejsca na nogi zarówno z przodu jak i z tyłu
Mazda Cx-5 na zewnątrz sprawia wrażenie dużego samochodu ale jak przyjrzymy jej się boku to przednia maska jest jakaś taka nieproporcjonalnie długa i ten element zabiera sporo przestrzeni z jej wnętrza
Dlatego Karoq pomimo mniejszych wymiarów zewnętrznych wygrywa w cuglach z Mazdą ilością wnętrza w środku
mans pisze: ↑09 mar 2019, 12:17
@funtchomas a z jakim silnikiem zamówiłeś T-Roca jeśli można zapytać
2.0 TSI DSG 4motion
Jedyny problem to materiały wykończeniowe bo górna część deski rozdzielczej jest wykonana z twardego plastiku no i miejsca na tylnej kanapie jest mniej niż w Karoqu.
Generalnie auto bardzo fajne, szczególnie na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach
ale cena wersji 2.0 TSI 4Motion 190KM DSG7 niska nie jest
Siedziałem w T-Rocu natomiast nim nie jechałem. Co do materiałów, liczę, że wrażenia z jazdy zrekompensują mi
wszechobecny twardy plastik Miejsca na tylnej kanapie nie potrzebuję, bo przeważnie jeżdżę sam, natomiast cena....na Karoq dostałem 11 tyś rabatu, na T-Roc - 22 tyś, cennikowo 152 tyś, do zapłaty 130. To chyba nienajgorzej
Shadoon pisze:Absolutnie nie zgodzę się. Daleko CX-5 do Kodiaqa. Bliżej do Karoqa. Mamy CX-5 w rodzinie.
Trzeba wsiąść pod uwagę to, że skoda jest mistrzem „pompowania” swoich samochodów. Wg mnie do maxa wyciągają miejsce z określonej budy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Prawda
A przy okazji warto zauważyć, że t-roc jest krótszym samochodem. Ma mniejszy bagażnik, może dzięki temu ma porównywalna ilość miejsca w środki do karoqa. Karoq wg mnie jest pomiędzy t-roc a tiguan
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Droższy będzie ten za 148 tys. Fakt, nie ma dachu w innym kolorze ani szklanego, za to mam 5 lat gwarancji ( rzecz nieosiągalna w Skodzie), pakiet przeglądów, pakiet wszystkich możliwych asystentów, łopatki do zmiany biegów w podgrzewanej kierownicy.
Mój wygląda tak: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... fa14bdf476
W zasadzie wersja Premium ma wszystko to co potrzeba. Patrząc na ogłoszenia i duże rabaty, niedługo sporo będzie jeździło mocno wyposażonych T-Roców. A Skoda niech dalej zbiera zamówienia na wirtualne samochody lub dostarcza je w porównywalnym czasie co Bentley
Droższy będzie ten za 148 tys. Fakt, nie ma dachu w innym kolorze ani szklanego, za to mam 5 lat gwarancji ( rzecz nieosiągalna w Skodzie), pakiet przeglądów, pakiet wszystkich możliwych asystentów, łopatki do zmiany biegów w podgrzewanej kierownicy.
Mój wygląda tak: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... fa14bdf476
W zasadzie wersja Premium ma wszystko to co potrzeba. Patrząc na ogłoszenia i duże rabaty, niedługo sporo będzie jeździło mocno wyposażonych T-Roców. A Skoda niech dalej zbiera zamówienia na wirtualne samochody lub dostarcza je w porównywalnym czasie co Bentley
Trochę jest T-roc od ręki ale jak się zamawia do produkcji to podobno od 6 mięsiecy po nawet rok czekają ludzie może to te T-roc co ludzie się wkurzył i stracili cierpliwość:)
Czy możesz zdradzić na priv lub tu gdzie taki rabacik na vw dostałeś?