To mamy podobnie . Też zamawialem 19 stycznia i początkowo był 13 tydz produkcji. Ale już jest 17 tydz. Ale ja się wbilem pod zamówienie które już bylo. Mam nadzieję że wyprodukuje nam auta
Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Bo cena wyższa za praktycznie podobna konf. Za Seata Ateca bym miał z upustem Tiguana z lepszym kredytem. Ale trzeba czekać też długo.Hetman72 pisze: ↑14 mar 2019, 9:29 Myślę, że Seat ma jednak podobne limity samochodów na Polskę co Skoda a chętnych zdecydowanie mniej.
Więc i terminy krótsze, na placu stoi naprawdę dużo samochodów, które można brać od ręki i niewiele im brakuje do Skody. Część elementów jest podobna, a część różna, jak komu pasuje.
-
Piotr&Magda
- Samochód: Karoq 1,5 tsi style
Podzielę się z Wami swoim oczekiwaniem na Karoq 1.5 tsi Style + podgrzewane dysze i szyba przednia. Zamówiony 28.08.2018, pierwszy telefon o terminie realizacji zamówienia otrzymałem w lutym 2019, dotyczył dostarczenia samochodu do Poznania na 21 marca 2019, odbiór w salonie 10.04.2019 ... po tygodniu otrzymałem kolejny telefon od dealera o przesunięciu terminu ( ale nie odbioru samochodu, ani dostarczenia do Poznania) ale terminu produkcji wyznaczonego na ostatni tydzień kwietnia
.
Albo mają bałagan w zamówieniach, albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie?
Dziwić może pierwsze pytanie jakie usłyszałem przez telefon od handlowca z salonu w Warszawie ..." czy nie chcę zrezygnować ..."
Pozdrawiam cierpliwych
Albo mają bałagan w zamówieniach, albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie?
Dziwić może pierwsze pytanie jakie usłyszałem przez telefon od handlowca z salonu w Warszawie ..." czy nie chcę zrezygnować ..."
Pozdrawiam cierpliwych
chodzi Ci o "zachód" RP czy Twojego miasta ?Piotr&Magda pisze: ↑14 mar 2019, 10:39
... albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie? ...
to raczej "deal" krajowej centrali i sprzedawców przy określaniu nie wg kolejności złożonych zamówień a "prioryterów".
Jedno jest ważne jesteś w grze.
a ten 1.5 TSI to manual czy DSG? - i jak się domyślam przednionapęd
wytrwałości - sam nadal czekam, prócz zamówienia ze stycznia br żadnych news-ów (wg dealera "oczekuje" na potwierdzenie z fabryki) - oby się potwierdził
-
Piotr&Magda
- Samochód: Karoq 1,5 tsi style
Zamówiony w sierpniu 2018 Karoq gdzieś na pewno jest, albo na "zachodzie", albo jeszcze w podzespołach
na "południu" ...
A tak na serio : na Fabie II czekałem 3 miesiące (2010), na Rapida Spaceback czekałem 3 miesiące(2014), w porównaniu do Karoqa do bardzo króciutko.
Jestem bardzo cierpliwym klientem Skody, ale denerwuje brak konkretów od dealera. Pozostaje czekać, czekać... , i to wcale nie 6 miesiecy jak mam w zamówieniu.
A tak na serio : na Fabie II czekałem 3 miesiące (2010), na Rapida Spaceback czekałem 3 miesiące(2014), w porównaniu do Karoqa do bardzo króciutko.
Jestem bardzo cierpliwym klientem Skody, ale denerwuje brak konkretów od dealera. Pozostaje czekać, czekać... , i to wcale nie 6 miesiecy jak mam w zamówieniu.
Nie maja konkretów bo ..... może salony doskonale wiedza, że przyjęły więcej zamówień niż maja limitu na dany kwartał ale przecież wprost tego nie powiedząPiotr&Magda pisze:Zamówiony w sierpniu 2018 Karoq gdzieś na pewno jest, albo na "zachodzie", albo jeszcze w podzespołachna "południu" ...
bo może się uda wyciągnąć coś więcej z całej puli i jakoś się uda. Część z nas zmieściła się w limicie, reszta spadła na następny kwartał ale czy tam decyduje data zamówienia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG
Nasze zamówienie z 08.08 sierpnia - może będzie 18 kwietnia w PolscePiotr&Magda pisze: ↑14 mar 2019, 10:39 Podzielę się z Wami swoim oczekiwaniem na Karoq 1.5 tsi Style + podgrzewane dysze i szyba przednia. Zamówiony 28.08.2018, pierwszy telefon o terminie realizacji zamówienia otrzymałem w lutym 2019, dotyczył dostarczenia samochodu do Poznania na 21 marca 2019, odbiór w salonie 10.04.2019 ... po tygodniu otrzymałem kolejny telefon od dealera o przesunięciu terminu ( ale nie odbioru samochodu, ani dostarczenia do Poznania) ale terminu produkcji wyznaczonego na ostatni tydzień kwietnia.
Pozdrawiam cierpliwych
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Taka ciekawostka
Skoda w lutym sprzedała 10tys. modelu Karoq
Przyrost sprzedaży o 70%
https://www.samar.pl/__/3/3.a/102587/Ty ... cale=pl_PL
Skoda w lutym sprzedała 10tys. modelu Karoq
Przyrost sprzedaży o 70%
https://www.samar.pl/__/3/3.a/102587/Ty ... cale=pl_PL
Zamówione pod koniec pażdziernika 2018 (1.5 tsi manual). U dealera na placu będzie we wtorek. Co ciekawe, termin produkcji wyznaczono na 12 tydzień, a wygląda na to, że było dużo szybciej
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Kolejny News
http://www.auto.cz/vyber-mista-nove-tov ... sko-128253
Tutaj piszą że nowa fabryka Skody musi być gotowa 2022 roku i będzie zlokalizowana prawdopodobnie w Serbii
cyt...
"Grupa VAG poszukuje miejsca na budowę nowej fabryki Skody.
Zakład ma rozwiązać swoje problemy z niewystarczającą zdolnością produkcyjną,
przenosząc produkcję modelu Karoq i modelu Ateca.
Miejsce budowy nie zostało jeszcze ustalone, ale Serbia ma największe szanse.
„Nadal jesteśmy w fazie analizy. To nie jest łatwa decyzja ”, mówi prezes Škoda Auto Bernhard Maier,
że decyzja może zostać podjęta w pierwszej połowie tego roku.
Producent samochodów nie ma zbyt wiele czasu na wybór, nowa fabryka ma zacząć działać w 2022 r. I najwyższy czas zacząć ją budować."
http://www.auto.cz/vyber-mista-nove-tov ... sko-128253
Tutaj piszą że nowa fabryka Skody musi być gotowa 2022 roku i będzie zlokalizowana prawdopodobnie w Serbii
cyt...
"Grupa VAG poszukuje miejsca na budowę nowej fabryki Skody.
Zakład ma rozwiązać swoje problemy z niewystarczającą zdolnością produkcyjną,
przenosząc produkcję modelu Karoq i modelu Ateca.
Miejsce budowy nie zostało jeszcze ustalone, ale Serbia ma największe szanse.
„Nadal jesteśmy w fazie analizy. To nie jest łatwa decyzja ”, mówi prezes Škoda Auto Bernhard Maier,
że decyzja może zostać podjęta w pierwszej połowie tego roku.
Producent samochodów nie ma zbyt wiele czasu na wybór, nowa fabryka ma zacząć działać w 2022 r. I najwyższy czas zacząć ją budować."
Ostatnio zmieniony 14 mar 2019, 15:53 przez mans, łącznie zmieniany 2 razy.