Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Marcooo »

MarcinG pisze: 14 mar 2019, 8:29 Ciekawe, ja zamówiłem 19-stego stycznia (1.5 TSI + DSG + 4x4 + dodatki) i na początku marca dostałem informację od dealera, że samochód będzie w połowie kwietnia.
To mamy podobnie . Też zamawialem 19 stycznia i początkowo był 13 tydz produkcji. Ale już jest 17 tydz. Ale ja się wbilem pod zamówienie które już bylo. Mam nadzieję że wyprodukuje nam auta ;)

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

Hetman72 pisze: 14 mar 2019, 9:29 Myślę, że Seat ma jednak podobne limity samochodów na Polskę co Skoda a chętnych zdecydowanie mniej.
Więc i terminy krótsze, na placu stoi naprawdę dużo samochodów, które można brać od ręki i niewiele im brakuje do Skody. Część elementów jest podobna, a część różna, jak komu pasuje.
Bo cena wyższa za praktycznie podobna konf. Za Seata Ateca bym miał z upustem Tiguana z lepszym kredytem. Ale trzeba czekać też długo.

Piotr&Magda
Samochód: Karoq 1,5 tsi style

Post autor: Piotr&Magda »

Podzielę się z Wami swoim oczekiwaniem na Karoq 1.5 tsi Style + podgrzewane dysze i szyba przednia. Zamówiony 28.08.2018, pierwszy telefon o terminie realizacji zamówienia otrzymałem w lutym 2019, dotyczył dostarczenia samochodu do Poznania na 21 marca 2019, odbiór w salonie 10.04.2019 ... po tygodniu otrzymałem kolejny telefon od dealera o przesunięciu terminu ( ale nie odbioru samochodu, ani dostarczenia do Poznania) ale terminu produkcji wyznaczonego na ostatni tydzień kwietnia 😡 .
Albo mają bałagan w zamówieniach, albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie?
Dziwić może pierwsze pytanie jakie usłyszałem przez telefon od handlowca z salonu w Warszawie ..." czy nie chcę zrezygnować ..."
Pozdrawiam cierpliwych

NoAndy
Samochód: Karoq 1.5 TSI 6M style + comfort

Post autor: NoAndy »

Piotr&Magda pisze: 14 mar 2019, 10:39
... albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie? ...
chodzi Ci o "zachód" RP czy Twojego miasta ? :D ;)
to raczej "deal" krajowej centrali i sprzedawców przy określaniu nie wg kolejności złożonych zamówień a "prioryterów".
Jedno jest ważne jesteś w grze.

a ten 1.5 TSI to manual czy DSG? - i jak się domyślam przednionapęd

wytrwałości - sam nadal czekam, prócz zamówienia ze stycznia br żadnych news-ów (wg dealera "oczekuje" na potwierdzenie z fabryki) - oby się potwierdził

Piotr&Magda
Samochód: Karoq 1,5 tsi style

Post autor: Piotr&Magda »

Zamówiony w sierpniu 2018 Karoq gdzieś na pewno jest, albo na "zachodzie", albo jeszcze w podzespołach :lol: na "południu" ...
A tak na serio : na Fabie II czekałem 3 miesiące (2010), na Rapida Spaceback czekałem 3 miesiące(2014), w porównaniu do Karoqa do bardzo króciutko.
Jestem bardzo cierpliwym klientem Skody, ale denerwuje brak konkretów od dealera. Pozostaje czekać, czekać... , i to wcale nie 6 miesiecy jak mam w zamówieniu.

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Piotr&Magda pisze:Zamówiony w sierpniu 2018 Karoq gdzieś na pewno jest, albo na "zachodzie", albo jeszcze w podzespołach :lol: na "południu" ...
A tak na serio : na Fabie II czekałem 3 miesiące (2010), na Rapida Spaceback czekałem 3 miesiące(2014), w porównaniu do Karoqa do bardzo króciutko.
Jestem bardzo cierpliwym klientem Skody, ale denerwuje brak konkretów od dealera. Pozostaje czekać, czekać... , i to wcale nie 6 miesiecy jak mam w zamówieniu.
Nie maja konkretów bo ..... może salony doskonale wiedza, że przyjęły więcej zamówień niż maja limitu na dany kwartał ale przecież wprost tego nie powiedzą Obrazek bo może się uda wyciągnąć coś więcej z całej puli i jakoś się uda. Część z nas zmieściła się w limicie, reszta spadła na następny kwartał ale czy tam decyduje data zamówienia ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

ischmaru
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Post autor: ischmaru »

Piotr&Magda pisze: 14 mar 2019, 10:39 Podzielę się z Wami swoim oczekiwaniem na Karoq 1.5 tsi Style + podgrzewane dysze i szyba przednia. Zamówiony 28.08.2018, pierwszy telefon o terminie realizacji zamówienia otrzymałem w lutym 2019, dotyczył dostarczenia samochodu do Poznania na 21 marca 2019, odbiór w salonie 10.04.2019 ... po tygodniu otrzymałem kolejny telefon od dealera o przesunięciu terminu ( ale nie odbioru samochodu, ani dostarczenia do Poznania) ale terminu produkcji wyznaczonego na ostatni tydzień kwietnia 😡 .
Albo mają bałagan w zamówieniach, albo mój zamówiony 7 miesiecy temu Karoq już jeździ , ale na zachodzie?
Dziwić może pierwsze pytanie jakie usłyszałem przez telefon od handlowca z salonu w Warszawie ..." czy nie chcę zrezygnować ..."
Pozdrawiam cierpliwych
Nasze zamówienie z 08.08 sierpnia - może będzie 18 kwietnia w Polsce

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Taka ciekawostka ;)
Skoda w lutym sprzedała 10tys. modelu Karoq :)
Przyrost sprzedaży o 70% :D

https://www.samar.pl/__/3/3.a/102587/Ty ... cale=pl_PL

advist
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: advist »

Zamówione pod koniec pażdziernika 2018 (1.5 tsi manual). U dealera na placu będzie we wtorek. Co ciekawe, termin produkcji wyznaczono na 12 tydzień, a wygląda na to, że było dużo szybciej

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Kolejny News ;)

http://www.auto.cz/vyber-mista-nove-tov ... sko-128253

Tutaj piszą że nowa fabryka Skody musi być gotowa 2022 roku i będzie zlokalizowana prawdopodobnie w Serbii

cyt...

"Grupa VAG poszukuje miejsca na budowę nowej fabryki Skody.
Zakład ma rozwiązać swoje problemy z niewystarczającą zdolnością produkcyjną,
przenosząc produkcję modelu Karoq i modelu Ateca.
Miejsce budowy nie zostało jeszcze ustalone, ale Serbia ma największe szanse.

„Nadal jesteśmy w fazie analizy. To nie jest łatwa decyzja ”, mówi prezes Škoda Auto Bernhard Maier,
że decyzja może zostać podjęta w pierwszej połowie tego roku.
Producent samochodów nie ma zbyt wiele czasu na wybór, nowa fabryka ma zacząć działać w 2022 r. I najwyższy czas zacząć ją budować."
Ostatnio zmieniony 14 mar 2019, 15:53 przez mans, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ