Czas oczekiwania na Karoqa
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Ostatnio zastanawiałem się nad zmianą mojego zamówienia na 1.6 TDI. Handlowiec poinformował mnie że czas oczekiwania ok 3-4 miesięcy, ale raczej 3.
Mam zamówionego 1.5 TSI Style DSG, bez dodatków. Podobno ich brak nie przyspiesza realizacji
Mam zamówionego 1.5 TSI Style DSG, bez dodatków. Podobno ich brak nie przyspiesza realizacji
Ja też kupiłem w Lublinie. Jeszcze miesiąc temu sprzedawcy (zarówno w jednym jak i w drugim salonie) informowali mnie o tym, że niestey nie są w stanie zagwarantować terminu oczekiwania na auto. Tym bardziej jak stwierdziłem, że chcę doposażyc auto w kilka dodatkowych opcji. Zatem wziąłem to co mieli.tomekk pisze: ↑25 mar 2019, 21:40 Cześć wszystkim. Dołączamy do oczekujących. Zamówienie złożone 16 marca w salonie w Lublinie. 1.6 TDI 6M Style + koło dojazdowe, siatka oddzielajaca przestrzeń bagażową, isofix przód i pakiety gwarancyjny i przeglądów do 4 lat. Opcji mało, Style jest już wystarczająco wyposażony jak dla nas. Ciekawe czy to coś zmienia w kwestii terminów. Ktoś w podobnej opcji zamawiał ostatnio? Ktoś pisał wyżej, że jakieś terminy u dealerów się w zeszłym tygodniu pojawiły. Oczekiwanie ma być od 2 do 3 miesięcy. Zastanawiam się czy dzwonić z pytaniem do salonu czy dać im jeszcze chwilę spokoju![]()
Ja wysyłałem zapytania po salonach i w Lublinie dostałem w sumie najlepszą propozycje biorąc pod uwagę odległość, bo kosztów przy cenie 100k to 1k w te czy w drugą stronę nie robi już różnicy. A nie spodziewałem się, że praktycznie większość salonów da ceny maksymalnie zbliżone.
Co do terminu to co salon to inny termin. Jedni 2 miesiące podawali, inni 11. Nie było reguły. Liczę na to, że 1.6 TDI będzie szybciej, a i tak chcieliśmy diesla więc zobaczymy czy do czerwca się wyrobią. Chcieliśmy indywidualnie wybrać kolor i dodatki to poczekamy pewnie
Co do terminu to co salon to inny termin. Jedni 2 miesiące podawali, inni 11. Nie było reguły. Liczę na to, że 1.6 TDI będzie szybciej, a i tak chcieliśmy diesla więc zobaczymy czy do czerwca się wyrobią. Chcieliśmy indywidualnie wybrać kolor i dodatki to poczekamy pewnie
Poczytaj na forum o rabatach . Można naprawdę dobry wynegocjować na tdi:)tomekk pisze: ↑26 mar 2019, 14:06 Ja wysyłałem zapytania po salonach i w Lublinie dostałem w sumie najlepszą propozycje biorąc pod uwagę odległość, bo kosztów przy cenie 100k to 1k w te czy w drugą stronę nie robi już różnicy. A nie spodziewałem się, że praktycznie większość salonów da ceny maksymalnie zbliżone.
Co do terminu to co salon to inny termin. Jedni 2 miesiące podawali, inni 11. Nie było reguły. Liczę na to, że 1.6 TDI będzie szybciej, a i tak chcieliśmy diesla więc zobaczymy czy do czerwca się wyrobią. Chcieliśmy indywidualnie wybrać kolor i dodatki to poczekamy pewnie![]()
Dostaliśmy coś ok 17-18k także chyba ok
Nie pamiętam teraz ale mam w domu zestawienie całe zrobione. Najlepsza ofertę dostaliśmy w Auto Remo w Płocku ale jednak uznaliśmy, że 500-1000zl nie jest kwota żeby jechać kilkaset km po auto natomiast całkowite podejście do klienta w tym salonie telefoniczne jak i mailowe jest warte polecenia. A zawsze to serwis jest w miejscu zakupu także chyba to i lepiej.
Ładnie.tomekk pisze:Dostaliśmy coś ok 17-18k także chyba okNie pamiętam teraz ale mam w domu zestawienie całe zrobione. Najlepsza ofertę dostaliśmy w Auto Remo w Płocku ale jednak uznaliśmy, że 500-1000zl nie jest kwota żeby jechać kilkaset km po auto natomiast całkowite podejście do klienta w tym salonie telefoniczne jak i mailowe jest warte polecenia. A zawsze to serwis jest w miejscu zakupu także chyba to i lepiej.
Serwisować można w każdym aso po zakupie.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Na 1.6TDI wstyd nie dostać tych ~15% rabatu
Jak się poszuka to nawet gotowce z niezłym rabatem są do dostania. Oni je chętnie tłuką bo często nie ma silników 1.5TSI do montażu. Sam silnik 1.6TDI bardzo spoko i jak ktoś robi tak chociaż te 20min jazdy od odpalenia to o filtr dpf nie ma co się martwić.
Był w Rzeszowie z wyprzedaży 2018 z przebiegiem 1000km Style, szary business fajnie doposazony właśnie 1.6 TDI za 86k jakoś ale sprzatnal nam go ktoś sprzed nosa. Ale faktycznie szybko schodzą, w salonie ktoś zamówił za 140k ponad i w pewnym momencie wziął gotowca, bo nie chciał czekać, a ten zaraz się sprzedał.
Serwisowac wiem, że można w każdym ale jak się jeździ tu gdzie się kupiło to może i podejście do klienta inne
Mam Octavie kupiona w Gdańsku, a jeżdżę gdzie indziej na serwis i czasem mam wrażenie, że jestem persona non grata, bo z ulicy wszedłem.
Serwisowac wiem, że można w każdym ale jak się jeździ tu gdzie się kupiło to może i podejście do klienta inne
Po dwóch miesiącach oczekiwania nadal nic nie wiadomo karoq 1.5 tsi style dsg pakiet asystentów i trochę dodatków. W sobotę jadę obejrzeć toyotę rav4.
-
Piotr&Magda
- Samochód: Karoq 1,5 tsi style
Musisz się uzbroić w cierpliwość, Ja czekam od sierpnia 2018, identyczna konfiguracja do twojej. Na szczęście jest już bliżej odbioru Karoqa, niź dalej