Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
oxis
Samochód: Octavia II, 1.9TDI

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: oxis »

Ostatnio zastanawiałem się nad zmianą mojego zamówienia na 1.6 TDI. Handlowiec poinformował mnie że czas oczekiwania ok 3-4 miesięcy, ale raczej 3.
Mam zamówionego 1.5 TSI Style DSG, bez dodatków. Podobno ich brak nie przyspiesza realizacji

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Brunet
Samochód: Karoq Style 4x4 2.0 TDI DSG

Post autor: Brunet »

tomekk pisze: 25 mar 2019, 21:40 Cześć wszystkim. Dołączamy do oczekujących. Zamówienie złożone 16 marca w salonie w Lublinie. 1.6 TDI 6M Style + koło dojazdowe, siatka oddzielajaca przestrzeń bagażową, isofix przód i pakiety gwarancyjny i przeglądów do 4 lat. Opcji mało, Style jest już wystarczająco wyposażony jak dla nas. Ciekawe czy to coś zmienia w kwestii terminów. Ktoś w podobnej opcji zamawiał ostatnio? Ktoś pisał wyżej, że jakieś terminy u dealerów się w zeszłym tygodniu pojawiły. Oczekiwanie ma być od 2 do 3 miesięcy. Zastanawiam się czy dzwonić z pytaniem do salonu czy dać im jeszcze chwilę spokoju :)
Ja też kupiłem w Lublinie. Jeszcze miesiąc temu sprzedawcy (zarówno w jednym jak i w drugim salonie) informowali mnie o tym, że niestey nie są w stanie zagwarantować terminu oczekiwania na auto. Tym bardziej jak stwierdziłem, że chcę doposażyc auto w kilka dodatkowych opcji. Zatem wziąłem to co mieli. :D

tomekk
Samochód: Skoda Octavia 2.0 TDI CUNA

Post autor: tomekk »

Ja wysyłałem zapytania po salonach i w Lublinie dostałem w sumie najlepszą propozycje biorąc pod uwagę odległość, bo kosztów przy cenie 100k to 1k w te czy w drugą stronę nie robi już różnicy. A nie spodziewałem się, że praktycznie większość salonów da ceny maksymalnie zbliżone.

Co do terminu to co salon to inny termin. Jedni 2 miesiące podawali, inni 11. Nie było reguły. Liczę na to, że 1.6 TDI będzie szybciej, a i tak chcieliśmy diesla więc zobaczymy czy do czerwca się wyrobią. Chcieliśmy indywidualnie wybrać kolor i dodatki to poczekamy pewnie :)

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

tomekk pisze: 26 mar 2019, 14:06 Ja wysyłałem zapytania po salonach i w Lublinie dostałem w sumie najlepszą propozycje biorąc pod uwagę odległość, bo kosztów przy cenie 100k to 1k w te czy w drugą stronę nie robi już różnicy. A nie spodziewałem się, że praktycznie większość salonów da ceny maksymalnie zbliżone.

Co do terminu to co salon to inny termin. Jedni 2 miesiące podawali, inni 11. Nie było reguły. Liczę na to, że 1.6 TDI będzie szybciej, a i tak chcieliśmy diesla więc zobaczymy czy do czerwca się wyrobią. Chcieliśmy indywidualnie wybrać kolor i dodatki to poczekamy pewnie :)
Poczytaj na forum o rabatach . Można naprawdę dobry wynegocjować na tdi:)

tomekk

Dostaliśmy coś ok 17-18k także chyba ok :) Nie pamiętam teraz ale mam w domu zestawienie całe zrobione. Najlepsza ofertę dostaliśmy w Auto Remo w Płocku ale jednak uznaliśmy, że 500-1000zl nie jest kwota żeby jechać kilkaset km po auto natomiast całkowite podejście do klienta w tym salonie telefoniczne jak i mailowe jest warte polecenia. A zawsze to serwis jest w miejscu zakupu także chyba to i lepiej.

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

tomekk pisze:Dostaliśmy coś ok 17-18k także chyba ok :) Nie pamiętam teraz ale mam w domu zestawienie całe zrobione. Najlepsza ofertę dostaliśmy w Auto Remo w Płocku ale jednak uznaliśmy, że 500-1000zl nie jest kwota żeby jechać kilkaset km po auto natomiast całkowite podejście do klienta w tym salonie telefoniczne jak i mailowe jest warte polecenia. A zawsze to serwis jest w miejscu zakupu także chyba to i lepiej.
Ładnie.
Serwisować można w każdym aso po zakupie.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

Na 1.6TDI wstyd nie dostać tych ~15% rabatu ;) Jak się poszuka to nawet gotowce z niezłym rabatem są do dostania. Oni je chętnie tłuką bo często nie ma silników 1.5TSI do montażu. Sam silnik 1.6TDI bardzo spoko i jak ktoś robi tak chociaż te 20min jazdy od odpalenia to o filtr dpf nie ma co się martwić.

tomekk

Był w Rzeszowie z wyprzedaży 2018 z przebiegiem 1000km Style, szary business fajnie doposazony właśnie 1.6 TDI za 86k jakoś ale sprzatnal nam go ktoś sprzed nosa. Ale faktycznie szybko schodzą, w salonie ktoś zamówił za 140k ponad i w pewnym momencie wziął gotowca, bo nie chciał czekać, a ten zaraz się sprzedał.

Serwisowac wiem, że można w każdym ale jak się jeździ tu gdzie się kupiło to może i podejście do klienta inne :) Mam Octavie kupiona w Gdańsku, a jeżdżę gdzie indziej na serwis i czasem mam wrażenie, że jestem persona non grata, bo z ulicy wszedłem.

kasikon
Samochód: Opel astra j

Post autor: kasikon »

Po dwóch miesiącach oczekiwania nadal nic nie wiadomo karoq 1.5 tsi style dsg pakiet asystentów i trochę dodatków. W sobotę jadę obejrzeć toyotę rav4.

Piotr&Magda
Samochód: Karoq 1,5 tsi style

Post autor: Piotr&Magda »

kasikon pisze: 26 mar 2019, 16:37 Po dwóch miesiącach oczekiwania nadal nic nie wiadomo karoq 1.5 tsi style dsg pakiet asystentów i trochę dodatków. W sobotę jadę obejrzeć toyotę rav4.
Musisz się uzbroić w cierpliwość, Ja czekam od sierpnia 2018, identyczna konfiguracja do twojej. Na szczęście jest już bliżej odbioru Karoqa, niź dalej :P . Byłem dziś w salonie, termin dostawy wyznaczyli na 29 marca ... za kierownicą wyczekiwanego samochodu usiądę dwa tygodnie później :lol: . Oby ten termin nie uległ zmianie. Powodzenia i cierpliwości.

ODPOWIEDZ