Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Shadoon »

mert82 pisze:
mert82 pisze: 14 mar 2019, 8:13
nec pisze: 14 mar 2019, 0:40

możesz napisać czy podali jakiś konkretny powód ?

Wycofanie tej wersji z produkcji.
Skoda i ich logistyka co do zamówień, mnie rozwala na łopatki. Dziś salon do mnie dzwoni po 30 dniach od anulowania mi zamówienia na Karoqa 1.5 TSI 4x4 DSG, że w "systemie" im pokazało, że jednak to auto "może będzie jednak wyprodukowane, bo dostali datę do produkcji na to zamówienie na 26ty tydzień 2019 roku!!!!! To są jakieś jaja. Czy ktoś z kierownictwa Skoda Polska panuje nad czymkolwiek? A jak nie to może Skoda Czechia? A jak nie to może VW NIemcy się zainteresuje polskim importerem Skody. Uprzedzając Was od razu, to walą mnie powody ich problemów i przyczyny takiego stanu rzeczy, niech się managerowie Skody martwią, a nie klienci. Komuna się skończyła prawie 30 lat temu i to nie będzie tak wyglądać, że mnie w chuja robią.
Nie odbieraj tego auta, na złość im zrób. :-)

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

mert82
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 4x4 DSG Ambition

Post autor: mert82 »

Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:38
mert82 pisze:
mert82 pisze: 14 mar 2019, 8:13

Wycofanie tej wersji z produkcji.
Skoda i ich logistyka co do zamówień, mnie rozwala na łopatki. Dziś salon do mnie dzwoni po 30 dniach od anulowania mi zamówienia na Karoqa 1.5 TSI 4x4 DSG, że w "systemie" im pokazało, że jednak to auto "może będzie jednak wyprodukowane, bo dostali datę do produkcji na to zamówienie na 26ty tydzień 2019 roku!!!!! To są jakieś jaja. Czy ktoś z kierownictwa Skoda Polska panuje nad czymkolwiek? A jak nie to może Skoda Czechia? A jak nie to może VW NIemcy się zainteresuje polskim importerem Skody. Uprzedzając Was od razu, to walą mnie powody ich problemów i przyczyny takiego stanu rzeczy, niech się managerowie Skody martwią, a nie klienci. Komuna się skończyła prawie 30 lat temu i to nie będzie tak wyglądać, że mnie w chuja robią.

Wątpię żebym dostał to auto finalnie. Się okaże. Mam "malutki" kanał na YT i chętnie nagram odcinki od A do Z jak wyglądał przebieg mojego zamówienia auta marki Skoda wraz z dokumentacją.

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

mert82 pisze:
Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:38
mert82 pisze:

Wątpię żebym dostał to auto finalnie. Się okaże. Mam "malutki" kanał na YT i chętnie nagram odcinki od A do Z jak wyglądał przebieg mojego zamówienia auta marki Skoda wraz z dokumentacją.
Pytanie, kto namieszał - dealer, czy importer anulując Twoje zamówienie. A i tak na to auto będzie jakiś chętny jak się jednak wyprodukuje.

mert82

Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:47
mert82 pisze:
Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:38 Nie odbieraj tego auta, na złość im zrób. :-)

Pytanie, kto namieszał - dealer, czy importer anulując Twoje zamówienie. A i tak na to auto będzie jakiś chętny jak się jednak wyprodukuje.

Jutro tam podjadę, może się dowiem kto namieszał, choć wątpię i nie ma to większego znaczenia dla mnie jako klienta kto, dla mnie Skoda namieszała, niech sobie sprawdzają, ja u ich nie pracuje i tego robić nie będę. Chętny na to auto zawsze się znajdzie, dobrą w miarę cenę mi zrobili przy zamówieniu w styczniu tego Karoqa. Teraz odwiedziłem większość salonów konkurencji i w tej cenie nie mam nigdzie 4x4, turbo silnika 4 cylindrowego i dwusprzęgłowej skrzyni plus parę opcji dodatkowych co sobie domówiłem.

funtchomas
Samochód: VW T-Roc 2.0 TSI 4motion

Post autor: funtchomas »

mert82 pisze: 08 kwie 2019, 15:28
Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:47
mert82 pisze:

a. Teraz odwiedziłem większość salonów konkurencji i w tej cenie nie mam nigdzie 4x4, turbo silnika 4 cylindrowego i dwusprzęgłowej skrzyni plus parę opcji dodatkowych co sobie domówiłem.
Dobrze, że nie czekałem na taki cyrk i w odpowiednim momencie zamówiłem VW. Ujeżdżam ponad tydzień i jestem maksymalnie zadowolony. Masz rację, nigdzie u konkurencji nie znalazłbym w tej cenie tego, co mam aktualnie :lol:

mert82

funtchomas pisze: 08 kwie 2019, 17:56
mert82 pisze: 08 kwie 2019, 15:28
Shadoon pisze: 08 kwie 2019, 14:47 Pytanie, kto namieszał - dealer, czy importer anulując Twoje zamówienie. A i tak na to auto będzie jakiś chętny jak się jednak wyprodukuje.

a. Teraz odwiedziłem większość salonów konkurencji i w tej cenie nie mam nigdzie 4x4, turbo silnika 4 cylindrowego i dwusprzęgłowej skrzyni plus parę opcji dodatkowych co sobie domówiłem.
Dobrze, że nie czekałem na taki cyrk i w odpowiednim momencie zamówiłem VW. Ujeżdżam ponad tydzień i jestem maksymalnie zadowolony. Masz rację, nigdzie u konkurencji nie znalazłbym w tej cenie tego, co mam aktualnie :lol:
Ja też t-roca sprawdzałem ale mieli tylko dużo droższe wersje z 149k pln mi proponawili 134k pln za 2.0 tsi 4x4 dsg, a to już za duży budżet, skode tą moją mam za 113kpln.

funtchomas

Ja miałem mieć za 125k pln, T-Roc z lepszym wyposażeniem, silnikiem i dłuższą gwarancją wyszedł 131k pln. Myślę, że warto było dopłacić. Ale masz rację, skromna konfiguracja Karoqa raczej nie ma odpowiednika w VW. Chyba, że wyposażenie Advance. Zależy kto czego potrzebuje.

mert82

funtchomas pisze: 08 kwie 2019, 18:11 Ja miałem mieć za 125k pln, T-Roc z lepszym wyposażeniem, silnikiem i dłuższą gwarancją wyszedł 131k pln. Myślę, że warto było dopłacić. Ale masz rację, skromna konfiguracja Karoqa raczej nie ma odpowiednika w VW. Chyba, że wyposażenie Advance. Zależy kto czego potrzebuje.
Spoko zrobili Ci ofertę i pozytywnie zazdroszczę. Wiem że masz na dotarciu sprzęt, ale faktycznie tak jak mówią 2.0 tsi w t-rocu żwawo się odpycha? I czy mu te 10L w mieście starcza przy ekonomicznej jeździe?

funtchomas

W trybie normal nie czuję jakiegoś nadmiaru mocy, normalnie, spokojnie, ale jak wrzucę w tryb sport, to powiem, że krajobraz baaardzo szybko się zmienia a samochody w lusterku tak jakby nadal stały na czerwonym :D Generalnie na zużycie nie patrzę, miałem Yeti 1.8 więc nie robią na mnie wrażenia wyniki typu 11-14 l/100km w mieście, tym bardziej, że robię dość krótkie odcinki i zawsze się gdzieś spieszę. Ale odnoszę wrażenie, że od Yeti pali trochę mniej ;)

mert82

funtchomas pisze: 08 kwie 2019, 18:34 W trybie normal nie czuję jakiegoś nadmiaru mocy, normalnie, spokojnie, ale jak wrzucę w tryb sport, to powiem, że krajobraz baaardzo szybko się zmienia a samochody w lusterku tak jakby nadal stały na czerwonym :D Generalnie na zużycie nie patrzę, miałem Yeti 1.8 więc nie robią na mnie wrażenia wyniki typu 11-14 l/100km w mieście, tym bardziej, że robię dość krótkie odcinki i zawsze się gdzieś spieszę. Ale odnoszę wrażenie, że od Yeti pali trochę mniej ;)
Rozumiem. Szerokości życzę niech się wóz sprawuje. Dzięki za odpowiedź.

ODPOWIEDZ