Andrew1962 pisze: ↑21 maja 2019, 17:10
Mnie wyraźnie wczoraj powiedzieli, że do mojego auta nic nowego nie mają do wgrania i żadne moje perswazje do niczego nie doprowadziły Produkcja 8 tydzień czyli mniej więcej to samo jak Baranek666. Ciekawe
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
Serwis w Gdańsku twierdzi nadal i wciąż pomimo tego, że wysłałem do nich maila z wycinkami portów z forów PL/UK/DE o tym, że jest problem z kangurowaniem aut z silnikiem 1,5TSI z skrzynią manualną, że jestem JEDYNĄ osobą która to zgłosiła do nich.
Może niewielu osobom to szarpanie przeszkadza. Dlatego może byłeś pierwszą osobą. Ja też byłem pierwszą osobą, która to chyba zgłosiła w swoim ASO. Większość osób uważa (nawet na tym forum), że tak ma być, bo to w końcu "nowy samochód". Niektórzy nie dopuszczają faktu, że nowy samochód może mieć wady fabryczne, co może skutkować w dłuższym okresie poważnymi awariami, za których usunięcie zapłaci klient. Dla mnie każdy produkt który kupuję ma być sprawny, nawet "taki samochód" za 100 tys.
Jeszcze doradzę wszystkim, którzy mają jakieś problemy z samochodem. Zgłaszajcie wszystko do ASO pisemnie lub mailowo. Zbierajcie te zgłoszenia na "czarną godzinę". Tak, żeby w razie czego żądać po gwarancji darmowej naprawy.
c#Hunter pisze: ↑22 maja 2019, 8:35
Ja też byłem jedynym który zgłosił ten problem.... Chyba każdy jest jedyny. Coś ostro kręcą, może u Andrew poszło dalej i wgrali mu nowy soft twierdząc, że nie No ale po update to inny samochód i trudno nie zauważyć.
Niestety na 100% nie wgrali bo po dwóch dniach mogę jednak stwierdzić, że to było subiektywne odczucie po wyjeździe z ASO. Auto jednak zachowuje się tak samo i w związku z tym piszę elaborat do Skoda Polska (jestem w trakcie) o efektach będę informował. A może by tak zebrać wszystkich mających ten problem i jakiś wspólną reklamację napisać?
Ja też byłem jedynym który zgłosił ten problem.... Chyba każdy jest jedyny. Coś ostro kręcą, może u Andrew poszło dalej i wgrali mu nowy soft twierdząc, że nie No ale po update to inny samochód i trudno nie zauważyć.
Niestety na 100% nie wgrali bo po dwóch dniach mogę jednak stwierdzić, że to było subiektywne odczucie po wyjeździe z ASO. Auto jednak zachowuje się tak samo i w związku z tym piszę elaborat do Skoda Polska (jestem w trakcie) o efektach będę informował. A może by tak zebrać wszystkich mających ten problem i jakiś wspólną reklamację napisać?
Czyli kangurowanie to nie problem softu
Dla potwierdzenia wpis użytkownika na Briskoda: cyt. "My Karoq has had the update. It didn't solve kangarooing. Back at dealer yesterday. They said there's nothing more they can do. Rejection officially started." (Aktualizacja została wgrana. Kangurowanie pozostało. Wróciłem do serwisu. Stwierdzili, że nie są w stanie nic więcej zrobić. Rozpocząłem procedurę zwrotu samochodu).
I to by należało robić także w Polsce.
Czyli kangurowanie to nie problem softu
Dla potwierdzenia wpis użytkownika na Briskoda: cyt. "My Karoq has had the update. It didn't solve kangarooing. Back at dealer yesterday. They said there's nothing more they can do. Rejection officially started." (Aktualizacja została wgrana. Kangurowanie pozostało. Wróciłem do serwisu. Stwierdzili, że nie są w stanie nic więcej zrobić. Rozpocząłem procedurę zwrotu samochodu).
I to by należało robić także w Polsce.
Czy kangurowanie to problem softu to nie wiem, natomiast aktualizacja softu w moim samochodzie pomogła definitywnie zlikwidować ten efekt. Jeżdżę już tak 3 dzień i różnica jest kolosalna ... aby tak zostało na dłużej. Co do zwrotu auto to w UK te przepisy są kompletnie pro kleintowi. W Polsce ta opcja jest raczej nieosiągalna
Andrew1962 pisze: ↑23 maja 2019, 16:05
A wiesz może coś więcej o tym sofcie? Numer i czego dotyczy? Ja już napisałem do Skoda Polska i mają dni 14 na odniesienie się do mojej reklamacji.
Hmm, przecież ja wszystko już napisałem w tym temacie. Kolega musiał mieć tak samo. Nie każdy ma jak sprawdzić wersję softu.
Dobra to jeszcze raz dla potomnych. Soft jaki miałem z fabryki to 6090, nowy to 7421. TPI na nasz problem jest opisane jako brak reakcji na pedał gazu przy niskich obrotach na drugim biegu.
Edit: im dłużej jeżdżę z nowym softem tym bardziej do mnie dociera jaki zepsuty miałem samochód. Jeszcze ani razu mi nie zgasł i zawsze reaguje na gaz. Na swiatłach jak b trzeba ruszam dynamicznie jak w każdym innym aucie. Nic nie gaśnie
Wiem c#hunter, że pisałeś ale bliżej mi geograficznie do kolegi z Gdańska Mimo wszystko dzięki za to info. Tylko jak ich przekonać? Poczekam na reakcję z centrali póki co Cieszę się przy tym, że choć Wam pomogli. Pozdrawiam
Andrew1962 pisze:Wiem c#hunter, że pisałeś ale bliżej mi geograficznie do kolegi z Gdańska Mimo wszystko dzięki za to info. Tylko jak ich przekonać? Poczekam na reakcję z centrali póki co Cieszę się przy tym, że choć Wam pomogli. Pozdrawiam
A może zamiast przekonywać to spróbuj zadzwonić i podjechać do innego ASO w Twojej okolicy powołując się na fakt, że jest nowy soft do ecu 1.5 TSI MY2019 i wyczytałeś na forum, że innym użytkownikom wgrano w ASO i pomogło. Ponadto, że jest procedura TPI i żeby poszukali. Pisał o tym c#Hunter.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 23 maja 2019, 19:41 przez Shadoon, łącznie zmieniany 3 razy.
Mi w aso w octavi z 2010 zaktualizowali soft ecu podczas rutynowego przeglądu, potem nawet ostatnio ok roku temu podczas naprawy pogwarancyjnej, która nie była związana z silnikiem, tylko awarią termostatu chłodnicy. Nie prosiłem nawet o to, ale stwierdzili, że jak jest nowszy to wgrywają swoim klientom. To było aso prowadzone przez Pol-Mot w W-wie. Teraz się zwinęli z ul. Połczyńskiej i jest tam aso prowadzone przez Porsche Inter Auto.