Piszcie o waszych doświadczeniach po testach bądź zakupie
Jeżeli pojawią się nowe materiały lub informacje czy zmienili przełożenia również dawajcie znać.
Zaznaczam na początku to są moje odczucia i spostrzeżenia,pozatym 200 km to za mało żeby ocena była wiarygodna-im więcej testujących tym więcej opini. 1- Światła świecą super nie zaobserwowałem że nisko, automatyka ok (jeżdziłem tyłko wieczorem po pracy test o odpowiedniej porze),nie parują dlaczego miały by parować-wcześniej miałem Rapida 3 lata i też nie parowały. 2-Bałem się 18'' ale są super rewelacja zawieszenie mega przyjemność z jazdy najlepsze jakie miałem, a miałem to -
Szczerze powiedziawszy, jestem sceptycznie nastawiony do testów sponsorowanych, jakie można znaleźć w gazetach, natomiast jeszcze bardziej sceptycznie podchodzę do testów osób pokroju Petryna o (co by tu się oszukiwać) wątpliwej technice jazdy. Na pewno na tyle wątpliwej, że z bardzo dużym przymróżeniem oka traktuję wypowiedzi, jak ta którą porusza Petryn. Wszystko zależy od techniki zmiany biegu. Że niby zbyt szybko obroty opadają - lekkie koło zamachowe w samochodach stricte przygotowanych do sportu, daje ten sam efekt, a nikt w sporcie na to nie narzeka. To my dostosowujemy się jako kierowcy do typu i charakterystyki prowadzonego pojazdu, a nie pojazd do nas bo ten z kolei został zaprojektowany raz i nie zmieni postanowień inżynierówmans pisze: ↑01 gru 2017, 11:33 Całą prawdę o manualnej skrzyni biegów z silnikiem 1.5 TSI mamy w teście Pertyna.
Co do zmiany przełożeń to nie liczył bym na to bo to manual i skrzynia ma taką charakterystykę jaką ma i jest to celowy zabieg VAG.
Gdyby chodziło o skrzynie DSG to wystarczyła by zmiana oprogramowania a tak jest jak jest.
Odbyłem jazdę testową dwa dni temu Karoqiem 1.5 TSI DSG 7 i powiem szczerze nie wyobrażam sobie, żeby zamawiać 1.5 TSI z manualną skrzynią biegów ,bo po prostu nie ma to sensu w tym aucie
Skrzynia DSG 7 w połączeniu z tym silnikiem jest po prostu fenomenalna.
Polecam wszystkim niedowiarkom i sceptykom jazdę próbną![]()
Dane ze strony samego Pertyna. W przypadku Karoqa i Arony oba 1,5TSI MT przełożenia są takie same.Tomasz Szenszyl pisze: ↑21 lis 2019, 8:13 Przedstawiona teoria w teście Pertyna to jest BZDURA!!! Mam przed sobą dane z homologacji GOLF 1.5 TSI MANUAL rocznik 2019 oraz KAROQ 1.5 TSI MANUAL rocznik 2019. Wg tych informacji różnica przełożenia występuje tylko i wyłącznie na I biegu, reszta jest taka sama. Mam zdjęcia jak by co.