Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
tborowsk

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: tborowsk »

Zatem poniekąd każdy ma trochę racji. Droższy samochód, to bardziej nietypowa konfiguracja i zwykle krótszy czas oczekiwania. Stąd pewnie moja konfiguracja, która ma więcej dodatków, niż konfiguracja Michała dostała o 2 miesiące szybszy termin produkcji, pomimo złożenia zamówienia w tym samym czasie.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

marcin
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI 150KM

Post autor: marcin »

Ditu pisze: 27 lut 2018, 19:39 Witam wszystkich . Ja już miesiąc czekam od zamówienia czekam na potwierdzenie z fabryki i nic brak terminu nie wiem czy to nie z powodu ze zażyczyłem sobie manuala. To jakaś kpina😤
Ja też wziąłem manuala, na początku stycznia, termin produkcji ostatnio jak pytałem był na połowę marca, wiec zakładam, że do połowy kwietnia będzie już stał pod domem.

MusiCManiaC

Post autor: MusiCManiaC »

Miałem kupić Karoq-a a jednak nie kupię :( niestety czas oczekiwania bez przybliżonej daty dla mnie nie do przyjęcia. Auto potrzebowałem na 1 lipca a niestety diler takiej gwarancji nie da, sledząc forum od kilkunastu dni również widzę że raczej ten termin niemożliwy.Dlatego szukałem samochodu "od ręki" i znalazłem dwa ,nowy model Ateca z 2018 i Rav 4 z 2017, czekam tylko na wycenę ravki ale na 95% będzie Ateca, wstępnie zamówiona.Dziękuję za pomoc forumowiczom i życzę jak najmniej problemów z waszymi nowymi kurakami :)

marcin

MusiCManiaC pisze: 28 lut 2018, 20:09 Miałem kupić Karoq-a a jednak nie kupię :( niestety czas oczekiwania bez przybliżonej daty dla mnie nie do przyjęcia. Auto potrzebowałem na 1 lipca a niestety diler takiej gwarancji nie da, sledząc forum od kilkunastu dni również widzę że raczej ten termin niemożliwy.Dlatego szukałem samochodu "od ręki" i znalazłem dwa ,nowy model Ateca z 2018 i Rav 4 z 2017, czekam tylko na wycenę ravki ale na 95% będzie Ateca, wstępnie zamówiona.Dziękuję za pomoc forumowiczom i życzę jak najmniej problemów z waszymi nowymi kurakami :)
A nie ma żadnego Quraka w salonach w Polsce na sprzedaż od ręki?
Są jakieś na otomoto, ale pewnie patrzyłeś :-)

MusiCManiaC

Od kilku dni sledziłem wszystko co możliwe w całym kraju, podstawą kupna był hak holowniczy (przyszłosc,rowery itp) niestety nie znalazłem ani Karoqa ani Kodiaqa który byłby zbliżony do mojej konfiguracji (stoliki dla dzieci,dodatkowe USB i takie tam inne pierdoły) .Znalazłem Kodiaqa od ręki kilka klilometrów ode mnie , w ogłoszeniu zaznaczone hak jest a po przyjeździe okazało się ze haka brak :(.

marcin

Faktycznie lipa została.. patrzyłem kilka tygodni temu i były fajne konfiguracje tylko z rocznika 2017

MusiCManiaC

Spózniłem się trochę, co do rocznika to dla mnie jedno czy 17 czy 18 najważniejsze aby miały to co wstępnie wybrałem.

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Z tymi terminami na Karoqa będzie powoli coraz lepiej.Wiadomo nowy model to się nie wyrabiają ;)
Dodatkowa linia produkcyjna na pewno zmniejszy czas oczekiwania także jeszcze trochę cierpliwości :)
http://www.skoda-auto.pl/news/skoda-akt ... delu-karoq

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Skoda po prostu przesadziła z ilością zamówień na Kuraka i jest na niego klęska urodzaju :lol:
https://moto.onet.pl/aktualnosci/skoda- ... ta/0mcfrdk

MusiCManiaC

Ateca 1.4 Tsi zamówiona 😀odbiór za dwa tygodnie, pozdrawiam właścicieli kuraków papa.

ODPOWIEDZ