Samoczynne włączanie się wycieraczek

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2022-)
kulek79
Samochód: Karoq 1,5 TSI (150 KM) 7-biegowa DSG

Re: Samoczynne włączanie się wycieraczek

Post autor: kulek79 »

Ja swoje wycieraczki wymieniłem po 4 miesiącach (11 tys. przejechane) od zakupu auta. Bardzo głośno szurały po szybie co mnie wkurzało.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Auxencjusz
Samochód: Karoq 1.5

Post autor: Auxencjusz »

U mnie również to się zaczęło dziać (mam kierownicę 3-ramiennę z funkcją grzania).
Był okres ok. 2 tygodni, gdzie to zjawisko narastało. Na początku raz na 3 dni, potem już 3 razy dziennie. A potem się uspokoiła na kilka tygodni. Oczywiście sprawa zgłoszona po pierwszych kilku razach do ASO, czekałem na termin ok. 3 tygodnie, w tym czasie się sprawa uspokoiła sama. Serwisanci sprawdzili że nie ma błędów w komputerze więc z tej perspektywy problem nie istnieje, jeździć - obserwować.

edit> Problem jednak powrócił, więc kolejna wizyta. Tym raz manetki w ASO zostały wymienione, (komplet) i problem zniknął. Mam nadzieję że na dobre.

dominiss1990
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: dominiss1990 »

Miałem ten problem. Jak u przedmówcy występowało losowo, umówiłem się na serwis na diagnozę - potwierdzili usterkę i zamówili nową manetkę. Po wymianie manetki jest już Ok, problem nie występuje.

Jak ktoś ma podobny problem, warto sobie zanotować kilka terminów (data/godzina) samoczynnego uruchomienia się wycieraczek. Ja miałem i na diagnozie Pan wspomniał, że to akurat pomocna informacja.

ODPOWIEDZ