Nie, w aucie był tylko ten, w którym wymieniałem baterię. Auto ustawiłem w takim miejscu, żeby nikomu nie przeszkadzało, gdyby jednak ta "operacja" się nie powiodła i musiałbym iść do domu po drugi
Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
Re: Nie działa kluczyk po wymianie baterii.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Ok, w końcu dzisiaj ruszyłem Karoqa i po powrocie do domu sprawdziłem aplikację. Komunikat o potrzebie wymiany baterii zniknął. Tym akcentem kończę temat wymiany baterii w pilocie mojego Karoqa. Nie było żadnych szamańskich czarów, tylko standardowa procedura zapisana w książce obsługi.
Teraz zmienię kluczyk i poczekam na komunikat o słabej baterii, po czym procedurę powtórzę.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
pietras1988
- Samochód: Karoq style 1.5 tsi fl
Witam wszystkich posiadam skode karoq.(wersja style z końca produkcji roku modelowego 2023 - samochód wyprodukowany w lutym 2024r) auto zakupione jako nowe w salonie skody w Siemianowicach i odebrane 25 marca 2024r. W dniu wczorajszym - 7 grudnia 2025r zaświecił mi się komunikat o wymianie baterii w kluczyku i dzisiaj przystąpiłem do jego wymiany po wcześniejszym przeczytaniu tego tematu na forum. Baterie wymieniłem na fotelu kierowcy w samochodzie mając wczesniej je otwarte. Po wymianie baterii około 5 sekund nacisnąłem start i wyświetlił mi się komunikat o braku możliwości z czytania sygnału z kluczyka ponownie przycisnąłem start mając kluczyk przybliżony i auto odpaliłem. Wysiadłem z auta i na kluczyku zamknąłem na początku nie zadziało zamknięcie ale po upływie około 5 sekund auto się zamknęło i wszystko działa poprawnie. Wg mnie najlepiej wymienić baterie będąc w samochodzie i przybliżyć do przycisku start pilot powodując jego zakodowanie. Pozdrawiam wszystkich.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Być może u Ciebie zadziałał po prostu sposób wymiany wzięty z instrukcji auta, gdzie wciśnięcie przycisku na pilocie było owym "resetem kluczyka".
Do wiadomości wszystkim
Wczoraj wymieniałem baterię w kluczyku zgodnie z instrukcją i innymi wskazówkami z forum.
niestety immobilizer się rozkodował. Karoq z KESSY FULL 2023r.
W serwisie dowiedziałem się, że żadne czary mary nie pomogą. Po prostu jakaś seria produkcji (II połowa 2023) ma wadę w konfiguracji sterowników immobilizera, że po wyjęciu baterii się coś resetuje i szlaban.
W serwisie na nowo to skonfigurowali i ma już być OK.
Polecam od razu wizytę w serwisie.
Wczoraj wymieniałem baterię w kluczyku zgodnie z instrukcją i innymi wskazówkami z forum.
niestety immobilizer się rozkodował. Karoq z KESSY FULL 2023r.
W serwisie dowiedziałem się, że żadne czary mary nie pomogą. Po prostu jakaś seria produkcji (II połowa 2023) ma wadę w konfiguracji sterowników immobilizera, że po wyjęciu baterii się coś resetuje i szlaban.
W serwisie na nowo to skonfigurowali i ma już być OK.
Polecam od razu wizytę w serwisie.
Mój Karoq był wyprodukowany w lutym 2024 r. i już nie ma tego problemu, więc faktycznie wygląda to na chwilowy problem jakościowy.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Dzisiaj dostałem info w aplikacji MySkoda, żeby wymienić baterię w tym drugim kluczyku. Jak wymienię, to dam znać.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Bateria wymieniona w taki sam sposób, jak za pierwszym razem. Kluczyk działa. W aplikacji MySkoda w zakładce "Informacja - Karta zdrowia pojazdu" zmienił się komunikat z "wymień baterię" na "wszystko w porządku".
Podsumowując: dwa kluczyki, dwie nowe baterie, prosta instrukcja ich wymiany, żadnych problemów.
Podsumowując: dwa kluczyki, dwie nowe baterie, prosta instrukcja ich wymiany, żadnych problemów.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
langolier
- Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki
Farciarz.... 

Wymiana bateri i amba ,ale idzie odpalić . Żona mnie zamknęlła w środku zapasowym kluczykiem i znikla z nim , gdyz chcialem przetestowac rożne opcje zaczytane w sieci, to komunikat sie wyswietlil, że kluczyk nie zostal rozpoznany . Auta w zaden sposob nie da sie otworzyc od srodka , . Wewłem klaksonem
kobite , otwarla mi auto , znikła z pola widzenia skodziny, zapasowego kluczyka . Auto rozpoznawało kluczyk i dalo się uruchomić . Niestety zamykanie i otwieranie oraz podnoszenie kalpy tylnej nie działą .
Ciekawym jak wyjsc z samochodu , gdyby z tak uruchomionym autem , ruszyc w trase, a drzwi by sien zatrzasnęly i zlapala człowieka sraczka ?
szyby tez w zaden sposob nie da sie uchylić i na słoncu tez problem .
Auto mam doposażone w jakis dodatkowy alarm , może w samochodach z nim, dochodzi do takich problemów ?
Ciekawym jak wyjsc z samochodu , gdyby z tak uruchomionym autem , ruszyc w trase, a drzwi by sien zatrzasnęly i zlapala człowieka sraczka ?
Auto mam doposażone w jakis dodatkowy alarm , może w samochodach z nim, dochodzi do takich problemów ?