Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Anna

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Anna »

mak2008 pisze: 13 mar 2018, 18:13 Anna można zdj waszego karoq ? też zamawialiśmy w kolorze guartz grey i się zastanawiam czy dobry wybór ? :)
Ten kolor jest genialny, chciałam czarny ale teraz nie zamieniłabym go na żaden inny!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Anna

Post autor: Anna »

tborowsk pisze: 13 mar 2018, 19:51
Anna pisze: 13 mar 2018, 15:24 Zamówiony w listopadzie, odebrany przed końcem lutego (1.5 TSI, manual, varioflex, canton, tapicerka mix, kolor quartz grey), planowany odbiór był na koniec marca więc prawie miesiąc przed czasem.
Kiedy dostałaś info z salonu, że odbierzesz miesiąc wcześniej?

Zacząłem mieć cichą nadzieję, że i w moim przypadku produkcja będzie szybciej, niż w 16 tygodniu roku :)
Niecały tydzień przed tym kiedy pojawił się już w salonie, byłam w szoku w sumie, że tak szybko bo miał być dopiero koło 22 marca

tborowsk

Post autor: tborowsk »

Zaczyna się :) Z mojej cichej nadziei skrócenia terminu, dowiedziałem się dziś, że fabryka przesunęła termin produkcji o 2 tygodnie z 16 na 18 tydzień. Czekam na informację czy ten 18 tydzień jest już zamrożony, czy może możliwe są kolejne przesunięcia...

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

18 tydzień zamrozi się najwcześniej za 2-3 tygodnie. Do tego czasu, nawet 18 tydzień to stricte wirtualny tydzień, który może ulec zmianie :cry:
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

tborowsk

M a r c i n pisze: 15 mar 2018, 18:42 18 tydzień zamrozi się najwcześniej za 2-3 tygodnie. Do tego czasu, nawet 18 tydzień to stricte wirtualny tydzień, który może ulec zmianie :cry:
Zdarzają się sytuacje, że produkcja może powrócić na poprzedni termin. Jak to wygląda z Twojego doświadczenia?

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

Loteria.
Zależy od aktualnego "zatowarowania" fabryki. Tygodnie potrafią przeskakiwać o 20 w przód i 20 wstecz. Dlatego sprzedawcy nie informują codziennie kupujących o terminie produkcji - połowa klientów dostała by nagłego zawału ;)
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

pkrzysiekp

Post autor: pkrzysiekp »

Masakra z realizacją zamówień. Dzisiaj dowiedziałem się że mój Karoq będzie gotowy na 25 tydzień. Nie wiem czy bym się zgodził na tak długi okres oczekiwania w momencie składania zamówienia, tj ostatni tydzień 2017 r. W trakcie zamówienie planowany termin odbioru był na 15 tydzień 2018 r. Ewidentnie Skoda nie przewidziała zapotrzebowania na ten pojazd. Jeżeli termin ten ulegnie jeszcze przesunięciu zastanawiam się czy jest sens kupować samochód w tym roku bo za pół roku będę miał roczny pojazd.

tborowsk

M a r c i n,
Jak wygląda czas oczekiwania na Kodiaqa? Też są podobne przesunięcia?

Sebek

Post autor: Sebek »

Na wstępie, jako że to mój pierwszy post na forum, chciałem się przywitać - dzień dobry :)

Mój Kurak zamówiony 5.03.2018, info z dziś od dealera: termin produkcji to 26. tydzień.

1.5 TSI DSG, Style, Lava Blue, raczej doposażony ;)

Dorotaa

Post autor: Dorotaa »

Witam wszystkich,
Mój Karoq 1.5 tsi zamówiony 20.02.2018. Termin na 21 tydzień. Mam nadzieje ze się nie opóźni. ;)

ODPOWIEDZ