Zamawiałem 2.01.2023 a odebrałem 25.09.2023, Sportline 2.0TSI, DSG, 4X4, pakiet winter plus, travel assist, performance, amundsen, hak, koło, alarm z funkcją SAFE, felgi 19
Czas oczekiwania na Karoqa
-
Grzegorz
- Samochód: Karoq Sportline 2.0 TSI, DSG, 4x4, 2023r
Re: Czas oczekiwania na Karoqa
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Myślałem, że dopiero czekasz na auto. Właśnie dostałem potwierdzenie na mail'a od dealera, że mój egzemplarz będzie wyprodukowany w 9. tygodniu. Widocznie mocno przyspieszyli. Ale cieszyć się będę, jak faktycznie tak będzie.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
Grzegorz
Będziesz się cieszył jak odbierzesz bo 2.0 tsi w tej konfiguracji daje ogromną frajdę z jazdy a i spalanie jest przyzwoite.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Cześć wszystkim, podzielcie się info. z własnego doświadczenia jak wygląda aktualnie realizacja zamówień? Jaki czas oczekiwania?
Moje zam. jest z końca października i nawet nie ma wyznaczonej daty
wersja sportline, 1.5 + hak, pakiet winter, koło dojazdowe. Pozdrawiam.
Moje zam. jest z końca października i nawet nie ma wyznaczonej daty
-
baraniak98@gmail.com
- Samochód: Skoda Karoq, 1.5 tsi dsg
Cześć, mam bardzo podobną sytuację. Zamówienie z początku listopada i nie mam wyznaczonej daty produkcji. Wersja 1.5 tsi dsg w style, dodatkowo: hak, webasto, travel assist, audio i inne drobne rzeczy, czy ktoś z Was otrzymał już potwierdzony tydzień produkcji?
Tak jak napisałem wcześniej, mi dealer napisał na mail'a, że produkcja mojego egzemplarza będzie w 9. tygodniu tego roku, czyli na przełomie lutego i marca. Auto zamówiłem 11. grudnia '23, więc dzisiaj obchodzę pierwszą "adwentową" miesięcznicę, a co
. Czy faktycznie Sportline będzie tak szybko, to się okaże
. Tym bardziej, że z tego forum dowiedziałem się, że silnik 2,0 TSI ponoć bardzo mocno opóźnia produkcję.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2024, 17:01 przez Mars, łącznie zmieniany 2 razy.
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
-
Grzegorz
Skoro diler podał termin produkcji to niby czemu miałby ciebie zwodzić, może ktoś zrezygnował i wpadłeś w jego kolejkę.Mars pisze: ↑13 sty 2024, 16:08 Tak, jak napisałem wcześniej, mi dealer napisał na mail'a, że produkcja mojego egzemplarza będzie w 9. tygodniu tego roku, czyli na przełomie lutego i marca. Auto zamówiłem 13. grudnia '23, więc dzisiaj obchodzę pierwszą "adwentową" miesięcznicę, a co. Czy faktycznie Sportline będzie tak szybko, to się okaże
. Tym bardziej, że z tego forum dowiedziałem się, że silnik 2,0 TSI ponoć bardzo mocno opóźnia produkcję.
Pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Mars pisze: ↑13 sty 2024, 16:08 Tak, jak napisałem wcześniej, mi dealer napisał na mail'a, że produkcja mojego egzemplarza będzie w 9. tygodniu tego roku, czyli na przełomie lutego i marca. Auto zamówiłem 13. grudnia '23, więc dzisiaj obchodzę pierwszą "adwentową" miesięcznicę, a co. Czy faktycznie Sportline będzie tak szybko, to się okaże
Faktycznie bardzo szybko, ale w tej sytuacji to akurat trzeba się tylko cieszyć
Ano dlatego, że dealer poinformował mnie o tym terminie w momencie, gdy powiedziałem mu, że zastanawiam się nad rezygnacją z zamówienia, bo znalazłem u innego dealera stojącego Sportline z 2023 roku z silnikiem 2,0 TSI, ale z mniejszym ekranem i bez "side assist". Finalnie nie zrezygnowałem z zamówienia właśnie przez ten stosunkowo szybki termin.Grzegorz pisze: ↑13 sty 2024, 16:25Skoro diler podał termin produkcji to niby czemu miałby ciebie zwodzić, może ktoś zrezygnował i wpadłeś w jego kolejkę.Mars pisze: ↑13 sty 2024, 16:08 Tak, jak napisałem wcześniej, mi dealer napisał na mail'a, że produkcja mojego egzemplarza będzie w 9. tygodniu tego roku, czyli na przełomie lutego i marca. Auto zamówiłem 13. grudnia '23, więc dzisiaj obchodzę pierwszą "adwentową" miesięcznicę, a co. Czy faktycznie Sportline będzie tak szybko, to się okaże
HDK ZdZN
Sportline 2,0 TSI.
Sportline 2,0 TSI.
Czas oczekiwania to loteria. Nawet elektryczna klapa bagażnika potrafi go wydłużyć, jak w moim przypadku. Czasami auto jest do odbioru po 1,5 msc a czasami dopiero po 10 msc.Mars pisze: ↑14 sty 2024, 10:32Ano dlatego, że dealer poinformował mnie o tym terminie w momencie, gdy powiedziałem mu, że zastanawiam się nad rezygnacją z zamówienia, bo znalazłem u innego dealera stojącego Sportline z 2023 roku z silnikiem 2,0 TSI, ale z mniejszym ekranem i bez "side assist". Finalnie nie zrezygnowałem z zamówienia właśnie przez ten stosunkowo szybki termin.Grzegorz pisze: ↑13 sty 2024, 16:25Skoro diler podał termin produkcji to niby czemu miałby ciebie zwodzić, może ktoś zrezygnował i wpadłeś w jego kolejkę.Mars pisze: ↑13 sty 2024, 16:08 Tak, jak napisałem wcześniej, mi dealer napisał na mail'a, że produkcja mojego egzemplarza będzie w 9. tygodniu tego roku, czyli na przełomie lutego i marca. Auto zamówiłem 13. grudnia '23, więc dzisiaj obchodzę pierwszą "adwentową" miesięcznicę, a co. Czy faktycznie Sportline będzie tak szybko, to się okaże