Napisz które to ASO i gdzie, może mam blisko a nie wszędzie są tacy kumaci mechanicy... Wygląda rewelacyjnie, nie sądziłem że to możliwe.
wycieraczki
-
c#Hunter
- Samochód: Karoq Style 1.5TSI
Re: wycieraczki
-
mans
- Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7
Przecież przesunąć sobie ramię wycieraczki pewnie góra o dwa ząbki może zrobić sobie każdy z Was
i niepotrzebny do tego żaden mechanik
5 minut i po robocie
https://przydatny.pl/pl/p/FALON-TECH-Sc ... gImT_D_BwE
Jednak nasuwa się pytanie dlaczego Skody Karoq nie opuszczają tak lini produkcyjnej skoro to tylko kwestia regulacji
W okresie gwarancji nic samemu nie róbcie. Wszystkie zmiany tylko przez ASO (!)mans pisze: ↑26 kwie 2019, 9:59Przecież przesunąć sobie ramię wycieraczki pewnie góra o dwa ząbki może zrobić sobie każdy z Was
i niepotrzebny do tego żaden mechanik![]()
5 minut i po robocie![]()
https://przydatny.pl/pl/p/FALON-TECH-Sc ... gImT_D_BwE
Jednak nasuwa się pytanie dlaczego Skody Karoq nie opuszczają tak lini produkcyjnej skoro to tylko kwestia regulacji![]()
Przestawienie wycieraczek jest działaniem zastępczym. Spieprzony jest sam projekt mechanizmu wycieraczek. Producent powinien zaprojektować/zmienić kąty wychylenia ramion w mechaniźmie wewnętrznym (zwiększenia kąta działania ramion wycieraczek).
Prawidłowo powinno być w stanie spoczynku tak jak było ustawione fabrycznie plus zwiększenie kąta wychylenia w prawo.
Sprawdzałem w salonie, zarówno Superbie, Octavii, a nawet Fabii pióro wycieraczki dochodzi w ustawieniu fabrycznym na całej długości na ok. 2 cm do słupka A.
Mnie poinformowano w ASO, że gdyby ustawienie pióra było zbyt duże - do sprawdzenia w czasie pracy wycieraczek przy dużej prędkości - to mam się do nich zgłosić ponownie.
Dziś się dogadałem z serwisem i także poprawili mi wycieraczki. Uzbroiłem się w zdjęcia, pokazałem, że się da, że można i po kilkunastu minutach już mam ułożone jak należy.
Zauważyłem, że lewa wycieraczka nie pracuje płynnie, "skacze" po szybie jej dolna część pióra. Auto z 06.2019, 3,5 kkm. Coś poradzicie?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Udało się zlikwidować tę usterkę. Jeśli tak, to w jaki sposób?bartic pisze:Może jestem przewrażliwiony, ale podczas większych opadów podstakuje mi wycieraczka od strony kierowcy, nawet ją trochę słychać. Od strony pasażera jest OK. może mam jakieś wadliwe pióro.
Udało się coś z tym zrobić? U mnie to samo się dzieje.chojnaś pisze:U mnie też podskakuje w dolnej części. Jest za mało sztywna.
Na piórze wycieraczki jest taka mała "objemka", przy obu końcach, którą można przesuwać. Spróbuj poeksperymentować zmieniając jej położenie - bliżej lub dalej od końca pióra.
W Karoqu MY2019 jej nie ma. Miałem w octavii. Inna technologia piór.bartic pisze:Na piórze wycieraczki jest taka mała "objemka", przy obu końcach, którą można przesuwać. Spróbuj poeksperymentować zmieniając jej położenie - bliżej lub dalej od końca pióra.
Zgłoszone na gwarancji i wymiana na nowe pióro. Wada materiałowa, uznali bez problemu.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2019, 15:08 przez Shadoon, łącznie zmieniany 1 raz.