Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
skodziarz

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: skodziarz »

modelinka pisze:Dzień dobry,
Zamawiałam samochód ( 1,5 DSG) pod koniec stycznia z terminem odbioru na połowę czerwca, wczoraj dostałam informacje że samochód może będzie we wrześniu. Jestem mocno rozczarowana.... Ktoś jest w podobnej sytuacji ???
Modelinko ja zamawiałem w listopadzie i jeszcze nie dostałem terminu :/
Kupiłem już "gotowca", ale salon w którym zamawiałem o tym nie wie, zero kontaktu z ich strony do tej pory

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

zetka

Post autor: zetka »

:) ja zamawiałam pod koniec lutego i w salonie twierdzą od miesiąca że termin produkcji 26 tydzień (1,5 dsg style pakiet komfort ,pakiet asystentow i trochę drobiazgów) Mam nadzieję, że się potwierdzi

pkrzysiekp

Post autor: pkrzysiekp »

1.5 DSG zamówiony XII 2017 brak na dzień dzisiejszy info o produkcji.

Mariusz

Post autor: Mariusz »

A na fb skody dziewczyna zamawiala w lutym 1.5 tsi dsg i wlasnie odebrala

Darek

Post autor: Darek »

Zamówiłem 1.5 TSI DSG Style z dodatkami w dniu 23 stycznia 2018. Na dzień dzisiejszy brak terminu produkcji, ale u mnie wstrzymuje podobno tylko tapicerka Alcantara.

modelinka

Post autor: modelinka »

Widzę , że nie jest to tylko mój problem. A jakie jest uzasadnienie takiej sytuacji w waszym przypadku ??? Ja otrzymałam informacje, że jest to spowodowane nowymi normami emisji spalin w UE, ale przecież nie wprowadza się takich norm z dnia na dzień więc wydaje mi się to mało prawdopodobne. Może po prostu to niewydolność fabryki ??? Albo jakaś usterka silnika ( co jest gorszą opcją). W sumie ten Karoq to nie takie cudo żeby na niego czekać 9 miesięcy lub dłużej. Srednio będę zadowolona z odbioru karoqa w listopadzie, kiedy wszędzie będzie wyprzedaż.... W tej sytuacji czy nie poczekać już na opcje 1,5 z 4x4 , która ma być podobno w grudniu i zamówić samochód na 2019...
Jak widzicie mam wiele wątpliwości w tej sprawie ;)

modelinka

Post autor: modelinka »

p.s Też chciałam alcantare w styczniu była już wycofana ze sprzedaży.

hygge

Post autor: hygge »

modelinka pisze: 14 maja 2018, 9:02 W tej sytuacji czy nie poczekać już na opcje 1,5 z 4x4 , która ma być podobno w grudniu i zamówić samochód na 2019...
Pytanie tylko, czy jak wejdzie 1.5 TSI DSG 4X5 to czy czas oczekiwania na auto z konfiguratora nie będzie nadal podobny? :( Z drugiej strony można znaleźć informacje, że od końca 2018 roku Karoq ma być montowany również w fabryce VW w Osnabrück, bo nie dają rady w Kvasinach i Mlada Boleslav z ilością zamówień.

Kraq

Post autor: Kraq »

modelinka pisze: 14 maja 2018, 9:02 Widzę , że nie jest to tylko mój problem. A jakie jest uzasadnienie takiej sytuacji w waszym przypadku ??? Ja otrzymałam informacje, że jest to spowodowane nowymi normami emisji spalin w UE, ale przecież nie wprowadza się takich norm z dnia na dzień więc wydaje mi się to mało prawdopodobne. Może po prostu to niewydolność fabryki ??? Albo jakaś usterka silnika ( co jest gorszą opcją). W sumie ten Karoq to nie takie cudo żeby na niego czekać 9 miesięcy lub dłużej. Srednio będę zadowolona z odbioru karoqa w listopadzie, kiedy wszędzie będzie wyprzedaż.... W tej sytuacji czy nie poczekać już na opcje 1,5 z 4x4 , która ma być podobno w grudniu i zamówić samochód na 2019...
Ale te normy wchodzą od 1.09. 2018, czyli będą dotyczyć silnika TSI z filtrem GPF. Obecnie dla TSI bez GPF obowiązują stare normy. Dodam, że silnik 1.5TSI bez GPF to jeden z "najczystszych" silników dostępnych aktualnie na rynku.
Podejrzewam, że opóźnienia dla silnika 1.5TSI są już tak duże, że jeśli zamówiony przez kogoś samochód nie zostanie wyprodukowany do czerwca, to kolejnym możliwym terminem produkcji będzie jesień (październik).

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

Kraq pisze: 11 maja 2018, 15:09
M a r c i n pisze: 11 maja 2018, 14:42
Carly_pl pisze: 10 maja 2018, 13:52

Jeżeli nakłamałem to przepraszam, mam niestety informacje pośrednie, może gdzieś jakieś niezrozumienie po drodze nastało.
Nakłamałeś, i już dostałem 5 maili w tej sprawie od klientów :P
i co piszą ? ;-)
Czy to prawda, że ich zamówienia wpłyną dopiero po 30'stym tygodniu i czy będą czekać kolejne 6 miesięcy :P
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

ODPOWIEDZ