Jaki kolor preferujecie?

Dyskusje na temat Škody Karoq I generacji (2017-2022)
bartic
Samochód: Skoda Karoq 1.5 tsi (manual)

Re: Jaki kolor preferujecie?

Post autor: bartic »

Witaj bartic, ja też mam zamówiony szary biznes ;-) Jak twoje wrażenia? Jesteś zadowolony? Może jakieś Fotki? Trudno znaleźć na ulicy taki kolor...
Ooo, jeszcze potrwa zanim odbiorę (czerwiec). Ale pojeździłem po salonach i wszystkie interesujące mnei kolory widziałem na żywo. biznes wygrał z quartzem tyko dlatego, że właśnie sprzedaliśmy fiestę mk VII praktycznie w kolorze takim jak quartz, a córka ma golfa też w ciemnoszarym metaliku. Tego już było za wiele. Będzie jasno-szary.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

hygge

Post autor: hygge »

A ktoś rozważa szary steel?

zagi
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5TSI

Post autor: zagi »

Widziałem szary Steel na żywo w salonie. Z początku też mi się podobał i w sumie już byłem na niego zdecydowany ale przy drugiej wizycie w salonie przyjrzałem się mu bliżej i przez to że to nie metalik to wszystko na nim widać nawet najmniejsze ryski i ślady po paluchach. Sam kolor robi wrażenie i podoba mi się. Ale Zmieniłem zdanie na szary biznes

mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: mans »

Szary Steel nie przemawia do mnie wcale i jak bym miał wybierać lakier niemetaliczny to brał bym ten zwykły Niebieski Energy w dodatku za darmochę :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

mans

bartic pisze: 13 lut 2018, 17:28
Witaj bartic, ja też mam zamówiony szary biznes ;-) Jak twoje wrażenia? Jesteś zadowolony? Może jakieś Fotki? Trudno znaleźć na ulicy taki kolor...
Ooo, jeszcze potrwa zanim odbiorę (czerwiec). Ale pojeździłem po salonach i wszystkie interesujące mnei kolory widziałem na żywo. biznes wygrał z quartzem tyko dlatego, że właśnie sprzedaliśmy fiestę mk VII praktycznie w kolorze takim jak quartz, a córka ma golfa też w ciemnoszarym metaliku. Tego już było za wiele. Będzie jasno-szary.
No żebyś Kolego nie żałował, że nie wybrałeś szarego guartz :)

Ja się jeszcze cały czas nie mogę zdecydować Szary bisness czy Szary quartz :?

:

Z początku wybrałem Biały moon ale mi przeszło jak zobaczyłem ubłoconą białą Octavię sąsiada :D
Ostatnio zmieniony 15 lut 2018, 11:19 przez mans, łącznie zmieniany 2 razy.

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Ja mam teraz szary quartz na octavi III FL i do Karaqo dalej biorę szary quartz.

MusiCManiaC

Post autor: MusiCManiaC »

Ja jadę zamówić Karoq-a w sobotę podczas wstępnej konfiguracji wybrałem kolor red velvet lecz małżonka twierdzi że "mocno wyraźisty" może zmieni zdanie jak zobaczy live :)

mans

Nie dość, że mocno wyrazisty to jeszcze mocno bijący po kieszeni :)
Nie rozumiem dlaczego kosztuje on aż 4200zł :(

Kraq

Post autor: Kraq »

MusiCManiaC pisze: 15 lut 2018, 18:48 Ja jadę zamówić Karoq-a w sobotę podczas wstępnej konfiguracji wybrałem kolor red velvet lecz małżonka twierdzi że "mocno wyraźisty" może zmieni zdanie jak zobaczy live :)
Dobry wybór. Naprawdę fajnie wygląda ten kolor na Karoqu. Widziałem na żywo pod salonem Skody. Jest wyrazisty, ale to chyba dobrze (podobny jest do "power red" w Astrze K). Szkoda życia żeby jeździć kolejnym srebrnym lub szarym samochodem ;-). Dodam, że moim zdaniem Karoq najlepiej wygląda w takim właśnie "perłowym" kolorze (red velvet, biały moon). Metalik tak jakoś pomniejsza bryłę nadwozia.

mans

Ale przecież Red Velvet czy Biały Moon to lakiery właśnie metaliczne ;)

Do tego czerwonego super się komponują te sportowe siedzenia ;)

ODPOWIEDZ