Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
ekim
Samochód: Karoq 2.0TDI 190KM 4x4 DSG

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: ekim »

Ja juz swoja sytuacje opisywalem. Juz byl termin produkcji i nagle zginal...
Powiem szczerze ze jesli nic nie doloza od siebie to sie zastanawiam czy nie zrezygnowac i nie pojsc do Seata...

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

michjed
Samochód: Skoda Karoq Style 1,5 TSI DSG

Post autor: michjed »

Ekim, chyba po Ibizę ;) biorąc pod uwagę, że Ateca produkowana jest tam gdzie Karoq to nie bardzo wierzę w zapewniania dealerów seata. Zresztą najlepiej jest zamówić jedno i drugie. W skodzie na pewno nie obraża się jak nie odbierzesz samochodu, sprzedadzą "na pniu" może nawet bez twojego rabatu, zaliczki pewnie nie wpłacałeś więc bata na ciebie też nie mają. Jak ja zamawiałem swojego karoqa w marcu 2018, to byłem też w seacie. Powiedzieli, że u nich czas oczekiwania do 3 miesięcy. Pech dla nich, że znajomy ojca też zamawiał Atecę, podpisał dokumenty itd. i po paru dniach pojawiła się data produkcji : październik 2018 :). Weź pod uwagę, że dealerzy seata też chcą w tej sytuacji coś ugrać i w ten sposób wykorzystują sukces Karoqa wobec braku sukcesu Ateci :).
Aaaa i w sumie lepiej pójść po samochód do innego koncernu niż do VW-AUDI-SKODA-SEAT, inni też doskonale wiedzą jak jest z karoqiem i może też będą chcieli skorzystać.
Była srebrna Octavia II Fl Combi Style 1,4 TSI. Obecnie czarny Karoq Style 1,5 TSI+DSG i srebrna Fabia III Style 1,2 TSI+DSG

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

Tymczasem słyszy się na mieście, że znowu jakieś przestoje z 1,5TSI się szykują... Plotki niestety z wiarygodnego źródła. Podobno dalszy ciąg jazd z homologacją.

advist
Samochód: Karoq 1.5 TSI

Post autor: advist »

c#Hunter pisze: 14 sty 2019, 15:07 Tymczasem słyszy się na mieście, że znowu jakieś przestoje z 1,5TSI się szykują... Plotki niestety z wiarygodnego źródła. Podobno dalszy ciąg jazd z homologacją.
Potwierdzam, 1.5 TSI zamówiony w październiku 2018 - początkowo odbiór styczeń/luty. Wczorajsza informacja, że będzie to może marzec...

Awatar użytkownika
M_Kurak
Samochód: Skoda Karoq 1,5

Post autor: M_Kurak »

Te optymistyczne terminy oferują dealerzy nie mając żadnych podstaw do tego. Klienta trzeba jakoś zatrzymać u siebie. Później będą się jakoś tłumaczyć i wszystkiemu jest "winna" Skoda (kto to jest?).
Rzeczywistość to weryfikuje i średni czas oczekiwania na wersję z silnikiem 1,5 to 8 - 10 miesięcy.
Słyszałem rozmowę w salonie, że dzisiaj zamawiający Karoqa zdąży na odbiór w okresie grudniowych zniżek promocyjnych.
Tak więc zainteresowani do salonów - zamawiamy i czekamy na grudniową promocję wyprzedażową!!!! :lol: :lol:

Sharkey
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: Sharkey »

odpowiedź z fabryki, muszę wybrać panoramiczny dach albo system Varioflex, z czegoś muszę zrezygnować w związku z problemami z homologacją (waga w kg jest brana pod uwagę i niestety za dużo wpakowałem i nie mieszczę się w limicie)

hygge

Post autor: hygge »

No i stało się! Termin produkcji na Karoq'a zamowionego w połowie września 2018 został przyjęty i auto powinno trafić do importera 20 lutego czyli w sumie 5 miesięcy czekania na 1.5 TSI DSG Style ze szklanym dachem, skladanym przednim fotelem, beżową tapicerką i podgrzewaną kierownicą.

c#Hunter
Samochód: Karoq Style 1.5TSI

Post autor: c#Hunter »

Sharkey pisze: 16 sty 2019, 12:07 odpowiedź z fabryki, muszę wybrać panoramiczny dach albo system Varioflex, z czegoś muszę zrezygnować w związku z problemami z homologacją (waga w kg jest brana pod uwagę i niestety za dużo wpakowałem i nie mieszczę się w limicie)
To są jaja :D Co wybrałeś?
hygge pisze: 22 sty 2019, 12:46 No i stało się! Termin produkcji na Karoq'a zamowionego w połowie września 2018 został przyjęty i auto powinno trafić do importera 20 lutego czyli w sumie 5 miesięcy czekania na 1.5 TSI DSG Style ze szklanym dachem, skladanym przednim fotelem, beżową tapicerką i podgrzewaną kierownicą.
No to gratuluje. Zamawialiśmy w tym samym momencie i mi zbudowali w grudniu i teraz jeszcze o zimowe opony się muszę martwić. Ty elegancko kupisz już nowe z 2019, kupa mniej problemów, że na wiosnę odbierasz.

Sharkey
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: Sharkey »

c#Hunter pisze: 22 sty 2019, 16:24
Sharkey pisze: 16 sty 2019, 12:07 odpowiedź z fabryki, muszę wybrać panoramiczny dach albo system Varioflex, z czegoś muszę zrezygnować w związku z problemami z homologacją (waga w kg jest brana pod uwagę i niestety za dużo wpakowałem i nie mieszczę się w limicie)
To są jaja :D Co wybrałeś?

Wybrałem dach panoramiczny, dodatkowo dostałem informację, że przy dachu panoramicznym zamówiony hak nie będzie miał homologacji na przyczepy, na szczęście mi jest potrzebny tylko do przewożenia rowerów. Z Varioflexem się pogodziłem, że go nie będzie, trudniej było z roletą bagażnika, bo bardzo mi się podoba, a występuje ona niestety z Varioflexem :/

M a r c i n
Samochód: WRX STI 04', Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: M a r c i n »

M_Kurak pisze: 16 sty 2019, 9:21 Te optymistyczne terminy oferują dealerzy nie mając żadnych podstaw do tego. Klienta trzeba jakoś zatrzymać u siebie. Później będą się jakoś tłumaczyć i wszystkiemu jest "winna" Skoda (kto to jest?).
Rzeczywistość to weryfikuje i średni czas oczekiwania na wersję z silnikiem 1,5 to 8 - 10 miesięcy.
Słyszałem rozmowę w salonie, że dzisiaj zamawiający Karoqa zdąży na odbiór w okresie grudniowych zniżek promocyjnych.
Tak więc zainteresowani do salonów - zamawiamy i czekamy na grudniową promocję wyprzedażową!!!! :lol: :lol:
Wreszcie ktoś to zrozumiał... Nie brakuje mi osób w pracy, które przychodzą do salonu z zapytaniem

"A ile u Pana wynosi okres oczekiwania?"

Nigdy nie owijam w bawełnę i mówię jak jest i że nie będę obiecywał 2-3 miesięcy, bo wolę żeby jednak klient ucieszył się, że szybciej samochód się wyprodukuje, niż żeby się złościł, że jeszcze go nie ma.
Zazwyczaj słyszę

"No to idziemy do salonu X, bo tam się czeka krócej" :D

Na szczęście, coraz więcej osób docenia szczerość, zamiast wierzyć w ślepe zapewnienia.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

ODPOWIEDZ