Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
BEATA&KRZYSZTOF

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

Mam pytanko. Kto odebrał już swoje cudo, które zamówił w 2018 r. i jakie to auto TSI, TDI skrzynia biegów manual czy DSG oraz ile czekał?

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

batman_xp1 pisze: 15 lut 2019, 7:31
Andrew1962 pisze: 14 lut 2019, 23:02 Witam po raz kolejny. U mnie potwierdzili produkcję na 9 tydzień więc już tuż tuż...
Kiedy dostałeś termin produkcji?
Tak jak pisałem w swoim poprzednim poście z 18.12. pierwszy raz poinformowano mnie, że mój Kurak pojawił się w kalendarzu produkcyjnym, po niecałych 2,5 miesiącach od zamówienia. Teraz potwierdzono z przesunięciem o 1 tydzień co mi nie robi różnicy. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

michjed pisze: 15 lut 2019, 0:18
Ja ma powłokę i hmmm ..... na pewno nie jest tak, że zimowy brud zmyjesz na myjni ręcznej wodą. W lecie niby trochę łatwiej ale i tak myje rękawicą. O tym, że coś mam położone świadczy to jak zachowuje się woda na karoserii. Co do trwałości to ciężko powiedzieć bo raz na pół roku jest robiony tzw. przegląd i coś jest nakładane prawdopodobnie jakiś składnik hydrofobowy. Mam powłokę 4Nano Silver a że nie mam porównania do innych produktów to nie wiem czy to jest to co powinno być. Faktem jest to, że umyty i wysuszony ręcznikami samochód wyglada efektowniej (czarny mój, gdzieś na forum są zdjęcia). Pewnie zależy od koloru.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki za info. Generalnie to nie zależy mi na tym aby brud lepiej schodził czy się nie czepiał a o odpryski lakieru od kamyków. Moja czarna Insignia z przodu wygladała przed pomalowaniem zderzaka jakby ją ostrzelano z wiatrówki ;)
Mam nadzieję, że powłoka uodparnia na taki ostrzał :)
Pozdrawiam i proszę nie rozwijajmy tego wątku w tym temacie bo się Admin zdenerwuje :)

TarchoL
Samochód: Skoda Karoq, STYLE 1.5TSI DSG

Post autor: TarchoL »

batman_xp1 pisze: 13 lut 2019, 21:34 Czyli od pojawienia się terminu do wyprodukowania auta można zmieścić się w jednym miesiącu. Trochę mi to poprawiło humor. Ja zamawiałem na początku listopada. Zobaczymy jak u mnie to się skończy.
Gratuluję odbioru.
to chyba jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja zamawiałem 10.11.2018, dzwoniłem do salonu dwa dni temu to nie ma jeszcze daty produkcji. Na zamówieniu mam wpisaną datę odbioru do 30.04 ale już przez telefon mnie poinformowali, że to raczej nierealne :(

hoym
Samochód: Karoq 1.5 TSI DSG

Post autor: hoym »

to chyba jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja zamawiałem 10.11.2018, dzwoniłem do salonu dwa dni temu to nie ma jeszcze daty produkcji. Na zamówieniu mam wpisaną datę odbioru do 30.04 ale już przez telefon mnie poinformowali, że to raczej nierealne :(
Ja zamawiałem ok. 20 grudnia, dzisiaj dostałem info że termin produkcji wyznaczony na 11 tydzień. 1.5 TSI DSG i dość dużo dodatków.

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Może kolor blokuje? W tamtym roku był chyba problem z lava blue. A ja taki zamówiłem.

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

TarchoL pisze: 19 lut 2019, 13:03to chyba jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja zamawiałem 10.11.2018, dzwoniłem do salonu dwa dni temu to nie ma jeszcze daty produkcji. Na zamówieniu mam wpisaną datę odbioru do 30.04 ale już przez telefon mnie poinformowali, że to raczej nierealne :(
To może jak ja zamawiałam w połowie października i wstępnie termin był na 7 tydzień, później spadł na 8, to do końca kwietnia przyjedzie?

batman_xp1
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI, Style

Post autor: batman_xp1 »

Od daty produkcji do 2 tygodni i powinien być do odebrania.

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

No chyba że nie, bo np. wadliwie homologowany... a to się zdarza, co jest niedopuszczalne wg mnie. Taka sztuka bez homologacji nie jest do wydania i rejestracji...

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

TarchoL
Samochód: Skoda Karoq, STYLE 1.5TSI DSG

Post autor: TarchoL »

batman_xp1 pisze: 19 lut 2019, 16:24 Może kolor blokuje? W tamtym roku był chyba problem z lava blue. A ja taki zamówiłem.
My zamówiliśmy Szary Biznes, z dodatków to tylko m.in podgrzewana szyba, koło zapasowe, czujnik martwego pola. W salonie nie mówili czemu i co ewentualnie blokuje

ODPOWIEDZ