Czas oczekiwania na Karoqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Karoqa
Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Re: Czas oczekiwania na Karoqa

Post autor: Shadoon »

Zamówienie z 10.2018 na 1.5 TSI DSG z wieloma dodatkami, a produkcja zaplanowana w systemie na 23 tydzień 2019 r. :-)

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Piotr&Magda
Samochód: Karoq 1,5 tsi style

Post autor: Piotr&Magda »

205 dni tyle mija od zamówienia Karoq-a 1.5 tsi Style DSG +pakiet Comfort +podgrzewana szyba oraz dysze spryskiwaczy +nakładki na nadkola +tapicerka beż ... błękit lava.
Jutro w/g dealera samochód przeznaczony jest do dystrybucji ... czekam 🙏

BEATA&KRZYSZTOF

Post autor: BEATA&KRZYSZTOF »

A ja dzisiaj się dowiedziałem od handlowca, że system wrzucił mu kilka karoqów z datami produkcji, ale bez naszego :(.

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

BEATA&KRZYSZTOF pisze: 21 mar 2019, 0:07 A ja dzisiaj się dowiedziałem od handlowca, że system wrzucił mu kilka karoqów z datami produkcji, ale bez naszego :(.
I co teraz robicie? Czekacie na datę czy coś innego szukacie?

Awatar użytkownika
Andrew1962
Samochód: Skoda Karoq Style 1.5

Post autor: Andrew1962 »

Dobrze, że nie lubię automatów bo jeszcze nie wiadomo ile bym czekał a tak mogę już śmigać swoim Kurczaczkiem ;)
Jednak w tym przypadku to zaleta :)

Marcooo
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI 150 km 4x4

Post autor: Marcooo »

Andrew1962 pisze: 22 mar 2019, 12:23 Dobrze, że nie lubię automatów bo jeszcze nie wiadomo ile bym czekał a tak mogę już śmigać swoim Kurczaczkiem ;)
Jednak w tym przypadku to zaleta :)
Jeździłem kilkanaście lat manualem:) od dwóch lat mam automat dsg :) nie wrocilbym do manualu gdybym nie musiał:) ale co kto woli :) teraz kupuje pierwszy raz z 4x4 :) tsi:) jak dobrze pójdzie to zamówiony koniec stycznia A odbiór początek maja :) czyli 3 miesiące ale z wbiciem się pod zamówienie dilera wcześniejsze i zmiana konf na moją:)

BEATA&KRZYSZTOF

A my zamówiliśmy manulną i terminu nie ma. Ponoć w ciągu tygodnia ma się pojawić.
Czy szukamy innego? Czekamy i szukamy :D.

Shadoon
Samochód: Škoda Octavia 1.4 TSI manual

Post autor: Shadoon »

BEATA&KRZYSZTOF pisze:A my zamówiliśmy manulną i terminu nie ma. Ponoć w ciągu tygodnia ma się pojawić.
Czy szukamy innego? Czekamy i szukamy :D.
A jak jazda ravką?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

BEATA&KRZYSZTOF

Nie byliśmy, bo dopiero w tym tygodniu mieli rejestrować benzynę w manualu, a poza tym K. wczoraj wrócił z delegacji. Jak się uda to jutro zrobimy kurs ravką i jeszcze raz karoqiem :D, aby mieć porównanie obu prawie natychmiastowe,, bo w ciągu 30 min.

BEATA&KRZYSZTOF

Byłam dzisiaj w skodzie i dowiedziałam się:
1) do wszystkich dealerów został przesłany wykres z terminami produkcji z podziałem na rodzaj skrzyni, silnika
2) u niektórych termin produkcji jest potwierdzony u innych jeszcze nie, a my jesteśmy tymi na NIE, nie mniej jednak nasze zamówienie jest na wykresie na 23 tydzień tego roku (połowa października zamówiony),
3) problem wynika z ogromnej ilości zamówień i silnika benzynowego, gdzie aktualnie montowany jest filtr cząstek stałych i ciągle coś tam jest nie tak, ale co nie wiem,
4) Skoda nie przejmuje się tym, że ktoś rezygnuje, bo i tak wie, że natychmiast znajdzie się nabywca.
Odbyłam tym razem jazdę próbną (poprzednio jeździł K.) dieslem z manualem. Silnik mi nie zgasł, ale 2 razy się dławił, kiedy ruszałam po zahamowaniu. Miałam włączony s/s. Zauważyłam, że jeśli po zahamowaniu przejdzie się na luz, a potem przy ruszaniu wrzuci 1 i delikatnie puści sprzęgło dławienia nie ma. Przyspieszanie nie szokuje. :P
Ostatnio zmieniony 23 mar 2019, 17:21 przez BEATA&KRZYSZTOF, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ