problemy z telefonem w Karoqu

Prośby do administratorów i moderatorów oraz inne sprawy forum
MAR
Samochód: Karoq 1.5 150 KM

Post autor: MAR »

Przestał mi prawidłowo działać system głośnomówiący w Karoqu. Przy połączeniu jest szum i gwizd, nie wiem czy coś w ustawieniach telefonu przestawiłem (motorola edge 30 neo)czy w samochodzie... Może ktoś coś podpowie?
Pozdrawiam
Marek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

langolier
Samochód: Karoq 2023 1.5TSI, DSG, Style + dodatki

Re: problemy z telefonem w Karoqu

Post autor: langolier »

Zaloguj inny telefon to będziesz wiedzieć. Możesz też usunąć obecny i dodać jeszcze raz.

langolier

I jak ?

Antosik
Samochód: Skoda Karoq 1.5 TSI

Re: problemy z telefonem w Karoqu połączenie BT

Post autor: Antosik »

Potrzebuję pomocy,
Jestem od niedawna użytkownikiem Skody Karoq 2018 (grudzień) 1.5 TSI za każdym razem gdy wsiadam i wysiadam z samochodu muszę na nowo parować telefon przez BT z autem, nie zapamiętuję połączenia BT ze Skodą. Posiadam tel. VIVO Y33s android 13.

langolier

Próbuj z innym telefonem

Auxencjusz
Samochód: Karoq 1.5

Post autor: Auxencjusz »

Próbuj. Ja już dwa oddałem :) Obydwa najnowsze, Android 14.

langolier

U mnie Xiaomi Mi 9 Lite (Android 12) i Xiaomi Mi 11T (Android 14) łączą się bez problemu.

Auxencjusz
Samochód: Karoq 1.5

Post autor: Auxencjusz »

Ależ u mnie również się łączyły bez problemu (Android 14) i jeśli chodzi o używanie jako zestaw głośnomówiący do rozmów + lista kontaktów - wszystko bez problemu. Ale jeśli chodzi o nawigację to niestety, ale występował problem z komunikatami głosowymi który mogę podzielić na ... 2 problemy:
#1 Gwałtowne wyciszanie oraz po chwili wręcz ucinanie końcówek komunikatów głosowych (np "w prawo, potem w lewo" - "potem w lewo" najpierw gwałtownie wyciszone po czym ucięte)
#2 Komunikacja głosowa nie istnieje, próba głosu na google maps - kompletna cisza. Bez żadnego komunikatu o błędzie.

W najnowszym telefonie marki chińskiej (nie badziew i nie top) po BT występował problem zarówno #1 jak i losowo pojawiający się #2.
W najnowszym telefonie referencyjnym marki niechińskiej problem #1 nie występował w ogóle, natomiast komunikacja głosowa potrafiła ni z gruszki ni z pietruszki zamilknąć.

Problem #2 udaje się często naprawić (na jakiś czas) wywołaniem asystenta google "hey google opowiedz mi dowcip" - kanał audio się jakby "odtykał" i słychać było komunikaty nawigacji. Po jakimś czasie jednak problem powracał i nie potrafię powiedzieć czym to było spowodowane.

Na koniec tylko dodam, że posiadam starszy telefon marki niegdyś amerykańskiej a obecnie chińskiej, pracujący pod kontrolą Androida 10. O ile telefon i zestaw głośnomówiący po BT działają idealnie, o tyle Android Auto tylko po kabelku. Za to działa - uwaga - DOBRZE. Tyle że wolno, bo nie jest to topowy telefon.

Looser
Samochód: Karoq Active 1.5 TSI DSG

Post autor: Looser »

To są problemy Android Auto i Głosu AI.

ODPOWIEDZ